Bilorientering Bilo Uppland

2001-1 & 2, Klubb nytt, Rasbo MK, årgång 38.
BILORIENTERING

Gurksprinten, 13 januari, av Jesper & Sölve Eklund
SMK Västerås
23 bilar kom till start i Sprintseriens andra deltävling som SMK Västerås lagt med tre småisiga sträckor. I serien tävlar alla i samma klass. Den första sträckan gick inne på VMS folkracebana som ligger nordost om staden. Isunderlaget gjorde att förarna hela tävlingen igenom fick arbeta hårt med att hålla bilen i rätt riktning utan att halka av vägen mer än brukligt under en tävling. Bäst rattade Henrikssons från Ludvika MS på den första sträckan som tog ledningen med 28 sekunder då de vräkte sin V4:a runt banan. Claes Ohlström / Daniel Romppala gled in i ett räcke med Golfen och blev ett extraljus fattigare.

Den andra sträckan gick inne på MEAG, en liten betongindusti där halkan fläckvis var etter värre. Inga större misstag från Sölve / Jesper Eklund som hade fjärde bästa tid på snurren 22 sekunder efter Hellanders, LMS. Claes / Daniel var ytterligare tre sekunder efter på sträckan.
Tredjesträckan gick nere vid Hässlögymnasiet på åsen vid Västerås flygplats. Blandat skogsåka med någon kortare visit i ett litet grustag. Inga större problem förutom halkan.

Följ med i tävlingsbilen via internet där vi publicerat hela
Gurksprinten.

Resultat
1. Michael / Mattias Holmgren, AMK, 8.43
6. Sölve / Jesper Eklund, RMK, 10.06
9. Claes / Daniel, RMK, 11.30
14. Lars-Erik / Monica Lindell, RMK, 13.36
17. Linda / Björn Johansson, RMK, 15.42


Rasbosprinten, 28 januari, av Jesper & Sölve Eklund
Rasbo MK

Tredje deltävling i försöksåret med Sprint-tävlingar. Även vi i Rasbo har haft på prov att arrangera en något enklare form av bilorientering med tävlingsdag söndag och alla tävlandes i samma klass med totaltiden som avgörande. Sträckorna ska gå på industritomter och grusgropar eller liknande. 29 startanden med isiga första- och fjärdesträckan inne på S:t Eriks / Swerock i Librobäck där bröderna Holmgrens, AMK var snabbast båda gångerna.

Andrasträckan gick på Uppsala Cementgjuteri och Holmgrens var snabbast igen.

Transport upp till tredjesträckan som var Åsbygropen där banläggaren lurades med att placera första tavlan sent i angivelserna. Många snurrade och letade efter tavlan tidigt på området. Näst snabbast klarade hemmåkarna Jan Södblom / Kent Romppala, RMK, av sträckan en sekund efter Hellanders, LMS, på 6.36.

Vid det andra besöket på Swerock var det ytterligare tavlor utsatta på slingorna, varvid en del ekipage genade eftersom att de visste att inga tavlor satt på de sedan tidigare, och därmed tog en del ekipage onödigt med tid på sig för att hitta runt till alla kontrollerna. Det gäller ju att följa körbeskedet...

Resultat
1. M / M Holmgren, AMK, 19.16
3. J Södblom / K Romppala, RMK, 21.13
15. L-E / M Lindell, RMK, 27.28
20. Benny Bergman / Sune Sundström, RMK, 38.47
26. L / B Johansson, RMK, 49.22
27. L Johansson / Jan Hedström, ÖMK / RMK, 59.41
28. K Rönnö / Markus Widerberg, DMK / RMK, 82.28


Snötåget, 3 februari, MSO, av Jesper & Sölve Eklund
Södertörns BOK

24 tävlanden kom till start i Grillby, Skolsta. Fullt vinterväglag, mörk kväll och en massa minusgrader på termometern. Brrr. Onumrerad tävling. Premiär på lång bana för Lars-Erik och Monica Lindell som tagit klivet upp i B-klassen efter en strålande säsong 2000.

Första sträckan gick norrut med ok-plock med varvning som kan ställa till det om man tar fel på tavlorna varven emellan.

Andra- och tredje sträckan gick på S1:s Pepparrotsområde där det blandades med plan- skogs och gårdssnurrar. Snörika vägar trots uttagen plogningsavgift. Segrande Källströms, AMK, tog med sig endast 2.01 prick från den andra sträckan och nollade resten av tävlingen. Stabila grabbar. Fjärdesträckan gick mot Skogstibble och den fortsatte med mera ok-plock och nollades av de flesta ekipagen.

Sista sträckan fortsatte i Skogstibble och Eklunds bommade första ok:n där de gav upp för tidigt och plockade med sig fel tavla och 10 bonuspoäng. Illa.

På korta banan belade två RMK-ekipage topp-placeringarna, vilket gjorde att vi vann lagtävlan i denna Mellansvenska oserie-deltävling.

Onumrerad orientering är oftast den roligaste typen av bilo då kartläsaren måste vara extra alert och noggrann i sin läsning och då farten inte är av lika stort avgörande.

Resultat, klass A
1. G / A Källström, AMK, 2.01

Klass B+C långa
1. P-L / Ulrika Andersson, ÄMK, 18.24
2. S / J Eklund, RMK, 30.08
8. L-E / M Lindell, RMK, 157.47

Klass C korta
1. L / B Johansson, RMK, 32.22
2. B Bergman / S Sundström, RMK, 68.18


Bergslagssprinten, 25 februari, av Jesper & Sölve Eklund
Ludvika MS

Finaltävlingen i Sprintserien gick i ett snötäckt och rejält halkigt Grängesberg. Bambi på hal is är ingenting i jämförelse mot hur 24:a tävlingsbilar uppförde sig på denna tävling.

Första- och sista sträckan gick på Gränges gruv- och industriområde. Första gången med svenskt skissåka, och den andra svängen enligt enklare finsk linjeorientering. Kul för nybörjarna att få prova på lite för dem ovanlig kartläsning. Rickard Eriksson / Markus Widerberg offrade ett extralyse redan i andra kurvans Gunnebo-stängsel då S10:an vägde lätt i nedförslöpan mot området där Svenska Rallyt haft serviceplats veckan innan. Jan / Kent hade bra grepp och ledde efter första sträckan med 30 sekunder.

Andrasträckan gick i ett skogsområde där omkörningsmöjligheterna var obefintliga. J / K fortsatt i ledningen.

På den tredjesträckan halkade vi runt på nyspolad folkracebana efter linjeorientering. Kjell Carlsson / Torbjörn Johansson, Nora MK, lade sin 343:a lätt på sidan i en kurva när de gled upp på en hårt frusen snövall.

Resultat
1. J Södblom / K Romppala, RMK, 34.28
9. S / J Eklund, RMK, 39.58
15. L-E / M Lindell, RMK, 46.24
19. R Ericksson / M Widerberg, SMKU / RMK, 77.52


April, april #1, 7 april, av Sten Johansson
SMK Västerås

Årets serie inleddes i Västerås med start vid klubbstugan. De två första sträckorna gick på vägarna mellan Tortuna och Västerås och klarades prickfritt av nästan alla toppekipage. Enda undantaget var våra veteraner Carina och Sten Johansson som fick leta efter en omkullfallen tavla. Den hittades på tredje försöket och för att vara snäll mot senare startande ungar och arbetskamrater hoppade Sten ur och resta upp skylten. Tävlingen avslutades med två korta, intensiva sträckor, ett grustag och ett cementgjuteri, i utkanten av staden. Linda och Björn Johansson åkte jämnt och snabbt och klarade hem en fin andraplats i C-klasen. Bra avslutning också av Carina / Sten gav vinst i veteranklassen. Fin tävling och kul inledning på serien.

Klass C.
1. Magnus Johansson/Lars-Martin Hessleryd, Kolsva MS, 8.09
2. Linda Johansson/Björn Johansson, Rasbo MK, 10.16
9. Cristian Marcu/Lars-Erik Lindell, Rasbo MK, 19.28
14. Lennart Olars/Emma Grans, Rasbo MK, 45.42

Klass Veteraner.
1. Carina Johansson/Sten Johansson, Rasbo MK, 8.24


April, april #2, 21 april, av Sten Johansson
Kolsva MS

Kolsva hade förlagt sin tävling till den fina heden vid Näverkärret. Tyvärr blev banan alldeles för lätt med bara 50:000-del och inga kartbyten. Detta medförde att sju prickfria ekipage delade segern i C-klassen. Bland dessa fanns både Cristian/Lars-Erik och Linda/Björn. Även Carina/Sten i veteranklassen klarade sig utan prickar trots en fastkörning strax före mål.


Q8-løpet, 20 april, för-NM, av Jesper & Sölve Eklund
Aarhus AS, Danmark

Förtävlingen med start i Tørring, strax söder om Aarhus, gick inte helt lysande för Rasboåkarna Eklunds. Vi gick på den ena banläggarfinten efter den andra och tog allt som oftast fel orienterings- och passerkontroller. Minst fel bland de svenska deltagarna hade Kenneth Lannermo / Ulf Andersson RMK / Ämhults MK, som kom på en fjärdeplats. Rasbomedlemmen Roine Johansson hade även han ovanligt mycket problem.

Dansk orientering är av det mer vanskligare slaget då man måste vara med en två - tre kartklipp bakåt för att komma rätt i ett senare skede. Riktigt roligt är det dock om man ibland lyckas lösa problemen, och som kartläsare uppskattar man kanske den danska orienteringen lite mer än övriga nordiska varianter. Inga större förväntningar inför NM-deltävlingen innfann sig dock efter før-løpet.

Resultat
1. M Leppänen / S Åstrand, SF, 241
4. K Lannermo / U Andersson, S, 421
10. Stefan Annala / Roine Johanonsson, S, 561
21. S / J Eklund, S, 794


Q8-løpet, 21 april, NM #1, av Jesper & Sölve Eklund
Aarhus AS, Danmark

Åter igen start i Tørring. Åtta timmar tävling med ett hyfsat högt orienteringstempo för att vara i Danmark. Eklunds var på hugget och plockade denna dag de flesta OK:na helt rätt. Strulade till det lite på sista etappen och valde fel väg vilket tog lång tid att reparera då kompassen och kartläsaren inte var riktigt överrens om vem som bestämde. När väl den rätta vägen blev funnen så flöt även den sträckan på rätt bra. I dansk bilo åker man gärna tillbaka och kontrollmäter om partier för att vara helt säker på hur man ska komma i nästa lilla kartklipp. Mycket går ut på att man ska orientera sig efter fel karttecken, och ibland skiner man som kartläsare upp och tror att man har överlistat banläggaren, bara för att komma i mål för att konstatera att man blev lurad lik förbenat. Men tar man det bara litt rolig och tänker efter före så går det alltid att ta sig fram ändå.

S / J kom sexa bland de tolv svenska deltagarna vilket är ett helt klart godkänt resultat och ett fall framåt i danskt biloläsande. Finnarna är dock otroliga i toppen och lade beslag på de åtta första platserna.

Resultat
1. T Vilenius / A-P Eurén, SF, 310
9. K Lannermo / U Andersson, S, 529
12. S Annala / R Johansson, S, 555
15. S / J Eklund, S, 620


April, april #3, 28 april, av Sten Johansson
Nora MK

Samling vid Lillkyrka Bygdegård och banläggaren Kjell Karlsson hade plockat fram fem ganska intensiva sträckor. Första sträckan klarades prickfritt av de flesta men sen följde en tvåminuterssnurr. Tyvärr läste målfunktionären klockan lite si och så. En del fick väldigt bra tid, andra sämre. Tredje sträckan bjöd på en del fina vägrätningar. Efter en lätt fjärdesträcka avslutades tävlingen med en snurr på en nedlagd bondgård. Björn, som hade pappa Sten som förare den här gången, hade lite problem på sträcka tre men fick sedan upp ångan ordentligt och noterade en topptid på avslutningen trots att bilen bara ville lägga av. Tack Kjell för en fin tävling som serieavslutning.

Klass C.
1. Stefan Helin / Joacim Anheim, Tibro MK, 0.11
7. Sten Johansson / Björn Johansson, Rasbo MK, 3.27
10. Cristian Marcu / Lars-Erik Lindell, Rasbo MK, 6.26
14. Jesper Eklund / Marcus Widerberg, Rasbo MK, 13.37


Slutresultat, April april 2001.
Klass C.
1. Magnus Johansson / Lars-Martin Hessleryd, Kolsva MS, 60
2. Linda / Björn, , Rasbo MK, 59
7. Cristian / Lars-Erik, Rasbo MK, 52
16. Sten, , Rasbo MK, 24
20. Jesper / Marcus, Rasbo MK, 17
21. Lennart / Emma, Rasbo MK, 16

Klass Veteran.
1. Carina / Sten, , Rasbo MK, 60


Bergbyrundan, 5 maj, SM#1, av Sölve Eklund
Films MK

Årets första SM-deltävling arrangerades av Films MK med tävlingscentrum i Örbyhus. Mer eller mindre hemmaplan för RMK:are? Från klubben startade Jan/Kent, Claes/Daniel, Kenneth med Robban Glimmerud från Skepptuna som lots. Spännande med tanke på bådas fleråriga långa uppehåll. Dessutom Sölve / Jesper, Benny / Sune samt Lars-Erik / Monica.

Redan på första sträckan som gick på sängfabrikens område möttes de tävlande av banläggarnas kluriga upplägg. Normalt på industriområden brukar inledningen ske på handelskarta för att därefter övergå till egenritade detaljrika kartor och tävlingstempot trissas då upp automatiskt på den senare delen. Nu gjorde man tvärtom. Startade på egenritat för att övergå till handelskarta precis i det skede när förarna presterade körning i maxtempo. Den omställningen innan kartisarna lyckats lista ut fortsatta färdvägen med irriterade gashungriga förare gjorde att många ekipage irrade länge innan man löst problemen. Mungiporna på publiken hängde inte nedåt.

Sträcka två från Sixarby över Hillebola-Ralbo till Tobo var en 38-minuterssträcka som endast 8 ekipage lyckades "nolla". Jan och Kent var bland dessa. En bidragande orsak kan vara att tävlingen kördes enligt onumrerat system och noggrannheten i kartläsningen då ökar.
Tredje sträckan mellan Tobo och Bergby kördes i område som används vid flera tidigare tillfällen. Trots detta hade banläggarna lyckats leta fram nya finesser med bl.a avslutning av sträckan i ett gammalt grustag inte många visste fanns.

Fjärde startade vid Bergby gård för att vi även denna gång skulle få gasa på folkracebanan.
Högsta tempo från början varvid nästan halva startfältet missade en parallellväg in på motorområdet vilket givetvis medförde 10 straffminuter för missad tavla, jo,jo.
Femman blev en riktig mördarsträcka på Vendelsåsen och i Vendels grustag. 28 km lång och med massa klurigheter och vägval. Minnesvärd är momentet där man sedan man passerat grusgropen första gången skulle åka ut mot E4:an för att därefter svänga in mot gropen igen på en vägrätning som gick rakt genom ett uppklippt hål i viltstängslet. Fina grejor. Prickarna varierade från 20 till ca 300 bara på denna sträcka.

Avslutningssträckan gick öster om samhället i områden ändes Österbyvägen och medförde inga större omkastningar i resultatlistan.

Bäst av de våra lyckades Jan/Kent med en sjätteplats. Sölve / Jesper vann klass B-C-klassen med över 40 minuter och tog en total 10:e plats. Notabelt är att endast två ekipage klarade banan utan några tavelmissar varvid Sölve och Jesper var det ena. Benny / Sune med C-licens som normalt åker kort bana klarade SM-banan med 66 tavelprick och bred marginal till respittiden.

Lars-Erik och Monica som åker lång bana för första året hade som målsättning att komma runt banan inom respittiden. Med detta lyckades de alldeles utmärkt, men med 119 tavelprick åkte man nedåt i resultatet.

Resultat: Totalt (43 startande)
1. H-E Haraldsson / Mikael Andersson, LMK/DRC, 44,24
4. Stefan Annala / Roine Johansson, SMKK (RMK), 59,01
6. Jan Södblom / Kent Romppala, RMK, 59,57
10. Sölve / Jesper Eklund, RMK, 71,55
19. Kenneth Lannermo / R. Glimmerud, RMK/SkMK, 117,18
25. Claes Ohström / Daniel Romppala, RMK, 136,45
34. Benny Bergman / Sune Sundström, RMK, 227,27
36. Lars-Erik / Monica Lindell, RMK, 258,45


Arosgalten, 25 maj, för-NM, av Sölve Eklund
SMK Västerås / SMK Köping

Kvällen före svenska NM-tävlingen hade SMK Västerås och SMK Köping knåpat ihop ca 45 km fördelade på 5 O-sträckor främst för att utländska NM-deltagare skulle få en uppvärmning innan lördagens tävling. Några från RMK passade då också på att få sig en genomkörare.

Sträcka ett vid Hässlöområdet i Västerås östra utkanter följdes av sträcka två vid NCC´s område i Västerås NO. Sträcksnabbast här var Jan/Kent med 2,37 prick.

Tredje sträckan blev en lite lättare OK-plocksträcka på ca 20 min. Från Lundby till Rytterne som halva fältet klarade inom idealtiden.

4:e, och Köpings sträcka. Lite mer blandad orientering med två luriga rätningar, inklusive svårfunnen infart till Norsa-banan, där det hela avslutades med några varv med bemannade passerer runt folkracebanan. Kenneth som raggat upp "Knubbe" Karlsson från Ludvika som kartis denna kväll (två chaufförer i samma bil!) slog till med en 5:e tid på sträckan.

5:e sträckan startade vid Brogården norr om Köping och inleddes med OK-plock och snurrar för en intensiv avslutning på området runt södra porten vid Kolsva bruk.

Resultat: En klass. (49 startande)
1. M. Läppinen / S. Åstrand, Finland, 26,28 prick
7. Jan Södblom / Kent Romppala, RMK, 39,00
13. Kenneth Lannermo / Lars Karlsson, RMK/Ludvika, 44,12
23. Lars-Erik/Monica Lindell, RMK, 56,51


O-sökt, 26 maj, NM #2, av Jesper Eklund
Kinda MK / Östergyllen RC

Svensk deltävling i NM-serien med 60 startanden. Tävlingscentrum i Yxnerum, Småland. Från RMK deltog i kampen om NM-poäng Sölve / Jesper Eklund, Kent Lannermo tävlar med ÄMKs Ulf Andersson, och i A-klassen var Jan Södblom / Kent Romppala med och tävlade om äran.
Själva tävlingen bestod av nio etapper med nio mil orientering, till att börja med skogsåka på vägar som vi mötte för ett par år sedan då Jesper och Andreas behagade knuffa runt sin V4 och småspråka lite med lokalbefolkningen. Något bättre gick så det här besöket trots att Eklundarnas Mazda inte ville vara med till 100% denna kvällen utan den tappade orken titt som tätt när det som mest behövdes kraft i backarna. En I-tavla som satt placerad i en vedtrave inne i en lada som någon byggt mitt över den gamla vägen verkade en del lägga tid på. Vi klarade sträckans svårigheter men fick backa på någon OK vilket tog lite extra tid. Åkte förbi OK:n med marginalen på fel sida fortsatte vi med under resten av tävlingen. Inte bra.

Den andra sträckan inleddes med fortsatta svårigheter med OK-placeringen. Onödigt slarv från Jespers håll då resterande svårigheter klarades av galant, bland annat ett vägval om vilken sida av en lång åker-mur man skulle åka. Denna sträckan och de nästföljande var av karaktären vackra skogsvägar eller riktigt urusla stigar med massor av vitmålad småsten uppstickandes överallt. Tid sparade de förare som inte var måna om sina bilar då dessa fick ta mycket stryk under denna tävling. Mazdans framruta lossnade och vi fick gaffa fast den vid uppehållet med patenterad silvertejp. Tredjesträckan var av likadan karaktär.

På fjärdesträckan hoppade sjufaldiga NM-mästarna Søndergaards av den vänstersvängande vägen med sin Subaru Impreza 230hk med siktet inställt på en illasinnad stubbe som satte sig i grillen och krossade kylare och bilbatteri. Strul med OK:n gav oss några prick mer än önskat. Men vi höll oss i alla fall på vägen bitvis. Kenneth och Ulf bröt här med trasigt bakhjulslager.
Sjättesträckan var ett riktigt roligt parti av tävlingen. Snabbt snurrande runt på liten yta av skogspartier och mindre vägar.

Vid starten av sjunde sträckan stog Stefan Annala och RMK/KMK:s Roine Johansson med trasig Mazda 323. Ny fläktrem undsattes dem av Sölve som brukar ha med sig lite reservdelar i bilen. I övrigt började sträckan inne på ett större industriområde vilket vållade nada problem för oss. Sträckan avslutades i en grusgrop som återkom på sistasträckan. Inga fatala missar förutom en tavla mitt i gropen som gömde sig i tävlingsdammet vilken tog lite tid att hitta på.
Sträcka åtta innehåll en del OK plock med varvning där bland andra Hellanders tog fel tavla trots dess numrering. Återigen blev det största problemet här allt uppvirvlat damm som lade området i ett visst dunkel.

Sista sträckan började på ett industriområde för att sluta i grusgropen från sträcka sju. Fast denna gången skulle man åka fram ytterligare ett par meter för att få med sig rätt tavla. De flesta ekipagen tog sig ned enligt samma manér som vid första besöket, så även vi. Men det mest irriterande är att jag letade lurigheter på fel sida om vägen före dess att tävlingens mest missade parti kom. Jämarns. Hur som helst lyckades vi klura ut det och åkte därifrån hyfsat snabbt och knep tredjeplatsen två minuter efter Kjell Carlsson / Torbjörn Johansson, Nora MK, som kom tvåa.

Resultat, klass U
1. Marku Leppänen / Stefan Åstrand, SF, 47.54

Klass S-NM
1. Jonas / Per Hellander, Ludvika MS, 54.07
3. Sölve / Jesper Eklund, RMK, 87,25
7. Stefan Annala / Roine Johansson, KMK, 114.52
brutit. Kenneth Lannermo / Ulf Andersson, RMK / ÄMK

Klass S-A
1. Göran / Anders Källström, AMK, 53.39
5. Jan Södblom / Kent Romppala, RMK, 78.32

Leaxsnurren, 16 juni
Kolsva MS av SE

Tävlingen var från början utlyst att ingå i årets MSO, dock valde arrangören att dra tillbaka detta då merparten av banläggarna gjorde detta för första gången och då ansvarade för "sin" sträcka. 7 sträckor av varierande längder bjöds deltagarna på. Från starten i Kolsva gick banan mot sydost till trakterna av Munktorp. Därefter västerut mot Köping för att avslutas i nordlig rikning till slutmålet i Kolsva. Två korta intensiva sträckor vid Rabbsta och Folkracebanan i Köping fällde utslaget. På övriga sträckor fanns kortare partier med intensiva avsnitt, men då dessa kombinerats ihop med långa enkla OK-vägsträckor kunde de flesta hämta igen den förlorade tiden och köra dessa sträckor prickfria. Segrare i klass B blev bröderna Källströms från Almunge för dagen bytt plats i bilen. Men vad hjälpte det, de omöjliga bröderna tog totalsegern ändå. Sölve och Jesper tog en femte plats totalt medans Linda och Björn var ett av de få ekipage som inte nollade OK-sträckorna. Detta medförde miss på klassvinsten.

Klass A: 1. Stahre/Palm, BMS, 6,18 Klass B: 1. A&G.Källström, AMK, 5,57 – 2. S&J.Eklund, RMK, 7,42 – Klass C: 1. G.Munktelius/P.Johansson, SMKV, 11,09 - 5. L&B.Johansson, RMK, 17,31

Rannikkoajo / Kustrace. 4 augusti, NoM
VaaSAS, Finland av SE & JE

Start i Jurva sydost om Vasa där även finska deltävlingen gick för tre år sedan. En ganska lång tävling där det var lätt att missa många tavlor på kortare sekvenser efter längre tavelfattiga partier. Även förtävlingen under fredagen gick i partier som man återkom till under själva NM:et. Lite bättre kommunikation mellan arrangörsklubbarna hade man kanske förväntat sig. Det blev lite reprisåka av med andra ord. Tävlingen innehöll många skogspartier med trädsnurrande och kluriga vägval. Flesta tavlorna missade vi på en såg som varvades och där det fanns fler tavlor än vad vi kunde ana. I finsk orientering kommer man alltid framåt, även om man missar kvittenserna. Bästa svenskar blev Kjell Carlsson / Torbjörn Johansson från Nora MK med en meriterande andraplats trots miss av den enklaste tavlan som satt på transporten in till mål. Den missade dock även segrande Søndergaards bröderna som var 150 prick bättre än tvåorna.

U klass:1. Søndergaards, dk, 8954 – 14. S&J.Eklund, RMK, 14177

Lillkyrkasnurren. 11 augusti, MSO
Nora MK av SE

Start vid Lillkyrka med ca 3 mils orienteringssträckor gjorde att tävlingen blev intensiv. Banläggarna utnyttjade även i år liksom året innan Björka Minerals anläggning. I år var denna sträcka fyra och längden var ca 12 km. Med många angivelser och snurrar var det lätt att trissa upp farten och tro att man körde rätt väg varje gång. Detta kunde straffa sig då vi bl.a passerade genom en stor fabriksbyggnad ca 7-8 gånger. Samma infart varje gång men utfarterna varierade mellan tre stycken på fabrikens ena långsida. Dock visade det sig att vi vid genomkörningen den näst sista gången på samma långsida som övriga utfarter skulle ta en fjärde skymd utfart mellan höga staplar av pallar. En miss som många tävlande inte upptäckte förrän efter målgång då resultatet presenterades eftersom Nora numera alltid kör sina tävlingar onumrerat. Sträckbäst blev nu Sölve och Jesper på 7,38 prick nära två prick före närmaste ekipage tack vare att alla tavlor var rätt. Tre ekipge var de enda som inte tog några tavelprick på hela tävlingen, Totalsegrarna var ett av dessa, övriga två RMK:are. Sölve/Jesper tog därmed en total tredjeplats och Claes/Daniel en femteplats. Sten/Björn samt Lars-Erik/Monica hade utan sina 63 resp. 52 tavelprickar hamnat betydligt högre upp i resultatlistan, men detta hör till tjusningen med detta typ av bil-O.

Klass A: L.Karlsson/L-E.Eriksson, LMS, 25,56 – 4. C.Ohlström/D.Romppala, RMK, 40,29 – Klass B/C: 1. S&J.Eklund, RMK, 32,36 – 6. S&B.Johansson, RMK, 109,17 – 7. L-E&M.Lindell, RMK, 114,05

Skjærgårdsløpet, 18 augusti, NoM
NAF Kristiansand, Norge av JE

Birkeland var platsen för årets sista deltävling. Som vanligt i norsk bilorientering innehöll tävlingen partier där det gällde att lätta på gasen och försöka att hålla idealtiden så när det nu är möjligt. Starten på denna tävling blev något utdragen då arrangörerna lagt starten mitt under Birkelandsdagen, en marknadsdag med moppedelar och lådbilsrally som största dragplåster förutom oss bilorienterare. I alla fall gick första sträckan runt om marknadsområdet och vidare ut i skogspartierna runt om byn. Etapperna fram till uppehållet blev rätt lättorienterat med långa skogs- och landsvägar och någon industri. Störst problem vållade infarten till uppehållet då man skulle passera igenom ett bostadsområde och vidare ut på en bilförbjuden väg. Trevligt. Søndergaards var som vanligt värst med precisa tider och de vann till slut tävlingen före Spiegelhauer/Johansson, dk. Efter uppehållet fortsatte tävlingen i samma område som den började men med ökad svårighetsgrad. Kjell / Torbjörn från Nora MK hade en viss möjlighet att knipa medalj, men de tappade för mycket på slutet och hamnade på 13e plats. För första gången på sju år tog nu inte Søndergaards NoM totalt, utan Stefan Åstrand / Markku Leppänen från Finland klev fram och tog guldet då Søndergaards körde sönder Impresan i den Svenska deltävlingen.

Klass U: 1. H&J Søndergaard, DK, 707p. - 10. J&P.Hellander, LMS, 2293p. - 16. S&J Eklund, RMK, 3489p.

NM Totalt: 1. Leppänen/Åstrand, SF, 178p - 2. J&H.Søndergaard, DK, 178p. - 3. Vilenius/Eurén, SF, 173p. - 10. Carlsson/Johansson, NMK, 163p. - 17. Annala/Johansson, KMK, 151p. - 18. S&J Eklund, RMK, 148p.

O-Schysst, 25 augusti , MSO
Almunge MK av SE

Brödraparen Holmgrens och Källströms hade strängat en bana med start och mål i trakten av Grillby. från starten togs vi via roadbook till de två första sträckorna nodost om Enköping på bl.a militära övningsområden. Två stäckor på vardera ca 10 km styck och här kom svårigheterna direkt. Många förändringar sker inom liknande områden när militärer för härja.
Gammalt och nytt kartmaterial varvat med skisser gjorde att framför allt B och C-kartläsarna stötte på stora svårigheter. Sträcka tre och fyra fortsatte i nästan samma stil men nu hade vi förflyttat oss till övningsområdet i Skogs-Tibble.

Femte och sista sträckan med start i södra delen av Grillby fortsatte förbi Villberga och avslutades alldeles intill slutmålet. Totalt omkring 5 mil orientering med väldigt hög svårighetsgrad gjorde att detta räckt till en SM-tävling. På prov förutom de numrerade kontrollerna hade också onumrerade IK-tavlor införts på tävlingen. Varje sträcka fick innehålla max 3 st. Vissa omkastningar i resultatet vid en missad IK-tavla medförde detta men då prickantalet var högt ändå hade det mindre inverkan.
Nio ekipage klarade banan utan tavelprick och bäst av de våra blev Kenneth med en total 5:e plats.

I klass B-C triumferade återigen Sölve/Jesper med klassseger, Lars-Erik och Monica kämpade sig igenom hela banan och tog därmed en fin 5:e plats.

Korta banan innehöll bara tre sträckor men dessa var också av svår karaktär så det räckte gott till. Klart positivt är att klubbens Benny och Sune belade första plats men med hela 58 prick .

Klass A: 1. J&P. Hellander, LMS, 67,32 - 5. K.Lannermo/R.Glimerud, RMK/SkMK, 82,10 – 7. J.Södblom&K.Romppala, RMK, 89,30 – 15. C.Ohlström/D.Romppala, RMK, 130,19 – Klass B/C: 1. S&J.Eklund, RMK, 103,36 – 5. L-E&M.Lindell, RMK, 218,53 – L&B. Johansson bröt – Korta banan: 1. B.Bergman/S.Sundström, RMK, 58,08

Arosgurkan, 1 september, SM2
SMK Västerås av SE&JE

En kortare men intensiv deltävling om åtta mil totalt bjöds det på i årets andra SM. Start och mål i Möklinta norr om Sala. Ett område som erbjuder många fina finesser som också arrangören utnyttjade till fullo. Tävlingen var lagd med sex osträckor med flertalet fina vägrätningar blandat med snurrar och slingor runt skogspartier, åkrar och åsar. Kenneth L och R Glimmerud hade topptid på gång, men tappade mycket på näst sista sträckan och kom på nionde plats till slut. Sölve och Jesper kom på 12:e plats följda av Jan och Kent som tog med sig massor av transportprick hem på grund av hjulbultsmekning. Lars-Erik och Monica Lindell tog sig runt den krävande banan. För Sten och Björn slutade tävlingen redan innan start då deras bil inte ville gå rent. Clas och Daniel bröt på sista sträckan med trasig framvagn.

Resultat: 1. H-E.Haraldsson/M.Andersson, LMK/DRC, 43,03 – 9. K.Lannermo/R.Glimmerud, RMK/SkMK, 79,34 – 12. S&J.Eklund, RMK, 96,52 – 13. J.Södblom/K.Romppala, RMK, 98,25 – 28. L-E&M.Lindell, RMK, 175,58

Mekonomensprinten, 8 september, MSO
Älmhults MK Stockholm av JE

Stockholmarna hade bilsportdag och starten för denna tävling var vid Högsta motorstadion i samband med denna. Första sträckan gick på motorstadion men den blev odramatisk då man missbedömt längd/tid på sträckan så att alla utom två ekipage nollade den. I övrigt inleddes den sträckan som en super special med två slingor och hetsjakt mot samtidigt startande klubbkompisar. Andra sträckan var Jordbro-krossen som var snabbläst och den skapade inte några större problem för några RMK:are. Hellanders i topp. Tredje sträckan var en lång sträcka i Ekeby med gott om möjligheter att missa slingor och med dessa tavlor. Mitt på sträckan höll ett stort gäng Mudracers grillfest och vi biloåkare stod för underhållningen då vi åkte igenom deras camping- och lekplats. Snabbast var Hellanders före Källströms i klass A, medan Sten och Björn Johansson slog till med bästa B/C tid. Sista sträckan var inne på motorstadion igen där både motocross och rallycross områdena kringsnurrades. Källströms vann sträckan före Eklunds.

Klass A: 1. G&A.Källström, AMK, 29,48 – 4. C.Ohlström/D.Romppala, RMK, 44,54 – Klass B/C: 1. S&J.Eklund, RMK, 45,31 – 2. S&B.Johansson, RMK, 49,05 – 4. LE&M.Lindell, RMK, 70,41

Bergslagsnatta, 22 september, SM3
Ludvika MS av JE

Sista SM deltävlingen hade ingen betydelse för guldmedaljerna som redan var klara efter två tävlingar då Hans-Erik Haraldsson / Mikael Andersson, Ljungby MK/ DegerforsRC segrat i de tävlingarna. Placeringarna därefter var dock mer ovissa. Starten var vid Lugnet i Falun och tävlingen blev en stenig historia. I Falun har det inte gått bilorientering sedan rutindelade körordrar gjorde entré. En rivstart i ruskigt tempo blev det i tävlingen med folkracebana, skogsvägar och snabblästa grusgropar. Dock var det sparsamt med tavlor enligt finsk orienteringsmodell som ligger en av banläggarna varmt om hjärtat. Resterande sträckor gick på det militära övningsområdet som ligger öster och nordost om Falun. Kluriga rätningar och bland annat en lurigt placerad tavla före sträck-tk gjorde att en del av oss roffade åt sig av tidspricken rejält. Sex sträckor om totalt 68 km blev det i alla fall och det var mycket trevligt att få se områden man inte tävlat på tidigare.
Resultat: 1. M&M.Holmgren, AMK, 78,21 – 8. S&J.Eklund, RMK, 116,21 – 11. J.Södblom/K.Romppala, RMK, 138,38 – 15. K.Lannermo/R.Glimmerud, RMK/SkMK, 149,19 – 29. L-E.Lindell/M.Lindell, RMK, 269,58 – 30. S.Johansson/B. Johansson, RMK, 274,27

SM-slutställning: 1.H-E.Haraldsson/M.Andersson, LMK/DRC, 120p – 2.M&M.Holmgren, AMK, 117p – 3.G&A.Källström, AMK, 116p. – 9.J.Södblom/K.Romppala, RMK, 103p. – 12.S&J.Eklund, RMK, 102p. – 14. K.Lannermo/R.Glimmerud, RMK/SkMK, 96p. – 29.L-E.Lindell/30.M.Lindell, RMK, 63p. – 38. C.Ohlström/35. D.Romppala, RMK, 36p. – 44.S.Johansson/41.B. Johansson, RMK, 30p. – 47.B.Bergman/44.S.Sundström, RMK, 27p.

Värmlandsnatta, 29 september, VOS
Kils MK av JE

Det här blev årets finaste tävling med industriområden, vägrätningar och skogs-partier. Dessvärre var vi inte mer än 25 ekipage som tävlade. Vi, Andreas Lindén / Jesper Eklund, lyckades dessvärre placera Mazdan på en stubbe på den sista sträckan, riva sönder bensintanken och med det tvingas hoppa över tio tavlor och kom med det sist i klass B/C. Annars inleddes tävling bra med en fin sträcka på Kils västra industriområden där avslutningen var en fin vägrätning med ingången parallellt med en järnväg in mot TK. Hellanders tog ledningen före oss. Andrasträckan innehåll en fin vägrätning precis i början för att sedan övergå till mer snabbt skissåka. Vi tog över ledningen här. Tredjesträckan var en riktig höjdare som började med skissåka på en såg där rivna hus vållade en del huvudbry. Den sträckan avslutades med flertalet vägrätningar på landsväg och riktigt kul läsning. Hellanders i topp igen och vi trea efter Kjell/Torbjörn. Sen blev det landsvägsåka och tallhed. Vi fick spåra tävlingen härifrån, vilket vållade oss problem då inga spår fanns till hjälp i sanden, och så slarvades det i läsningen och vi plockade inte alla vägrätningar direkt. Sista sträckan gick i samma område.
Till Kil kommer vi gärna igen fler gånger!

Klass A: 1. J&P.Hellander, LMS, 69,24 - Klass B/C: 1. P.Brådner/H.Nilsson MKTW, 96,20 - 4. A.Linden/J.Eklund, RMK, 226,16

Elisrundan, 20 oktober, MSO
MK Team Westom av JE

Det började med den grusgrop som i fjol hejdade framfarten rejält i resultatlistan för oss i Mazdan. I år gick det inte heller något bättre på området då vi dels hade svårigheter att hitta ner rätt väg in i en grop, och sedan fick fortsatt problem med att en tavla var bortkörd. Vi gjorde en snabbinsats och hjälpte loss några ekipage på sträckan, men de flesta pricken lyckades vi skrapa ihop självmant. Ännu värre gick det för Lars-Erik och Monica Lindell som snöpligt fick bryta redan här på grund av trasig förgasare. Källströms, AMK vann sträckan. Andra sträckan var tävlingens behållning, sådan orientering som får en att fortsätta tävla helg efter helg. Kanonkul orientering med flera fina vägrätningar, alltså en orientering som passar Eklundare så vi gjorde inga missar utom precis före tk:n då Jesper missbedömde en angivelse och åkte ett par hundra meter fel i onödan. Eriksson/Karlsson, LMS vann sträckan 7 sekunder före Källströms och 17 sekunder före oss. Tredje sträckan blev en tuff historia där vi ändå kom undan billigt tidsmässigt. Sista klurigheten på sträckan var i samma korsning som slutet av sträckan innan och där spilldes det mycket tid innan alla tavlor var med i protokollet.

Klasskonkurrerande Millving/Svensson, ÖRC lyckades klura ut vägnätet snabbast och totalvann sträckan på 16,07. Fjärde sträckan gick på Glavasågen och var på ideal två minuter. Källströms var värst med 6.15. Ännu en snabbläst och kul sträcka. Femte gick på en återvinningsstation mellan stora högar av plast och den var ingen höjdare för oss. Hellanders klev fram och knep sträcksegern med 5,50. Sista sträckan började med gamla järnvägsspårs åka och fattigt med kontroller. Störst problem vållade för oss infarten till sista industriområdet där man skulle mellan ett par stenar. Inga problem med kartan egentligen som gav klara anvisningar, utan bara allmän tvärnit i läsningen. Lösningen blev en tidsmässigt kostsam bakvägsåka. Sträckan vanns av Hellanders på 4.48. En kanontävling, trots den fördömda grusgropen på första sträckan som banläggarna verkar vara förtjusta i.

Klass A: 1. A&G.Källström, AMK, 68,39 – Klass B/C: 1. S&J.Eklund, RMK, 97,10 – 13. J.Sundgren/A.Lindén, AMK/RMK, 120,31

Eckerörundan, 17 november, KM för RMK
Ålands MK av JE

En klassisk tävling som återigen hade start och mål samt bastu och fest vid Godby Hotell nästan mitt på ön. I år hade även tolv finska ekipage letat sig till tävlingen förutom de 22 svenska och 13 lokala förmågorna. Första sträckan var en gammal bekant karta med sågen utanför Godby. En snabb sträcka. Andra sträckan började nog med en felplacerad tk vilket kostade någon bonus minut eller två, och innehöll sedan på slutet en spårad åker där kartan var mer av en plan tom yta med siffror på. Klurigt. Resten av tävlingen var traditionell åländsk landsvägsåka med svårt placerade tavlor. Näst sista tavlan vållade problem för flera då den kunde vara svår att upptäcka efter en vältrafikerad huvudväg och tiden rann iväg. Rasbo MK:s ålänningar Benny och Sune visade rejält var skåpet ska stå och briljerade med en kanonfin tredjeplats i tävlingen. Kul. Carina och Sten slog Linda och Björn då de lyckades dra till med en tavelmiss också. Korta banan åkte fyra sträckor, men tavelplaceringarna höjde svårighetsgraden över det vanliga. Åke och Bo kom tyvärr utanför respittiden.

Långa banan: 1. J&R.Lindholm, SmkV, 5,53 – 3. B.Bergman/S.Sundtröm, RMK, 10,54 – 10. J.Södblom/K.Romppala, RMK, 19,14 – 14. S&J.Eklund, RMK, 21,40 – 16. C&S.Johansson, RMK, 22,48 – 18. C.Ohlström/D.Romppala, RMK, 23,29 – 20. K.Lannermo/U.Jansson, RMK/BMS, 25,06 – 23. L&B.Johansson, RMK, 29,41

Korta banan: 1. K.Andersson/J.Styrman, MKO, 4,03 – ÖR. Å.Johansson/B.Gustavssonm, RMK

KM totalt 2001
Tre bästa räknas
Kartläsare. 1 2 3 4 5 tot
1. Kent R. 15 - 15 - 13 43
2. Jesper E. 13 15 13 13 11 41
3. Daniel R. 11 - 11 15 8 37
4. Björn J. 7 13 0 11 7 31
5. Monica L. 8 - 9 9 - 26
6. Sune S. 9 - - - 15 24
7. Sten J. - - - - 9 9

Förare. 1 2 3 4 5 tot
1. Sölve E. 13 15 11 13 11 41
. Jan S. 15 - 13 - 13 41
3. Kenneth L. 11 - 15 - 7 33
4. Claes O. 9 - 9 15 8 33
5. Linda J. 6 13 0 - 6 25
6. Lars-Erik L. 7 - 8 9 - 24
7. Benny B. 8 - - - 15 23
8. Sten J. - - - 11 - 11
9. Carina J. - - - - 9 9

1.Films MK, 2.Kolsva MS, 3.Almunge MK, 4.Älmhults MK, 5.Ålands MK

Upplandsserien i Bilorientering
Av Björn Johansson


Skepptuna MK 21 september
Skepptunas tävling gick av stapeln på klassisk Upplandserie mark, Ekbackens motorstadion. Tävlingen inleddes med två korta sträckor med ok-plock som många åkte noll på. Sen var man framme vid crossbanan utanför Arlanda och då blev det genast ont om tid och alla tog prick. Den sista sträckan blev även den intensiv då man åkte på Ekbackens folkracebana och tillsammans med sträckan innan blev de direkt avgörande. Rasbo ekipagen klarade det bra och därför så toppade de resultatlistan.

C-klassen
Plac F/K Klubb Prick
1. Sten/Björn Johansson RMK 9,32
2. Sölve Eklund/Andreas Lindén RMK 11,09
3. Örjan Stråle/Jonas Eklund RMK/AMK 13,05
15. J.Eklund/Markus Widerberg RMK 43,52
B-klassen
1. Mats Andersson/K.Söderqvist FMK 5,58
2. Lars Erik/Monica Lindell RMK 9,13

Films MK 28 september
Films tävling var lokaliserad till Tierps Kyrkby och svårigheter bjöds det på redan på första sträckan. Efter bara två ok-tavlor så hade de smugit in två fina rätningar som många missade och det var endast Möller/Bergman som lyckades ha huvudet på skaft och åka noll på den sträckan. Andra sträckan utspelade sig på en lagårdsbacke där kartläsarna fick det lite svettigt men alla Rasbo ekipage klarade sig utmärkt. På tredje sträckan så blev det lite lättare med ok-plock som många lyckades undvika prickbelastning på. Linda och Björn fick nu kasta in handduken då bilen inte ville gå på transporten till sista sträckan. Den gick på småvägar och åkrar för att sedan avslutas vid kyrkan. Här visade Stråle/Eklund vad Rasbo går för genom att vara ett av de två ekipage som nollade sträckan.

C-klassen
Plac F/K Klubb Prick
1. Leif Möller/Bo Bergman H MK/SMS 2,41
2. Ö.Stråle/Jonas Eklund RMK/AMK 4,38
8. Eklund/Lindén RMK 16,33
15. Eklund/Widerberg RMK 34,51
Linda/Björn Johansson Brutit
A-klassen
1. C.Ohlström/D.Romppala RMK 5,23

Rasbo MK 5 oktober
Rasbo hade valt att lägga sin tävling just i Rasbo och bjöd på en rolig tävling. Första sträckan startade på en bondgård och sedan bar det iväg ut på vägarna. Här och där dök bondgårdar upp som man snurrade lite på så det gällde att ha huvudet på skaft. De allra flesta klarade den sträckan utan prickbelastning, sedan blev det tajtare. Andra sträckan blev det mera snurr på olika kartor och avslutades på ett lite industriområde och här snurrade nog alla lite mer än de skulle. Tredje och fjärde sträckorna var ganska lika. Man plockade några ok-kontroller och sedan in på en bondgård. Detta gjorde att man inte riktigt hann med och man var ute lite för länge på båda dessa sträckor. Linda och Björn som låg bra till inför sista sträckan skrev, i den lilla stress som var, fel på en tavla och rasade då ner i resultatlistan, 8:e plats i stället för seger.

C-klassen
Plac F/K Klubb Prick
1. J.Styrman/Björn Mattsson MK Orion 13,24
4. J.Sundgren/A.Lindén AMK/RMK 16,13
5. Örjan Stråle/Jonas Eklund RMK/AMK 16,52
8. Linda/Björn Johansson RMK 20,22
14. S.Annala/Bo Gustavsson SMKK/RMK 35,43
18. Jens Eklund/M.Widerberg RMK 56,52

MK Rimo 19 oktober
Start och mål på Ticksta motorstadion, klassisk mark för Upplandsserien. Tävlingen startade med två sträckor på landsväg och man fick köra på ordentligt mellan ok-tavlorna för att hinna och det var många som lyckades väldigt bra med det. Tredje sträckan gick även den ut på att man skulle leta upp ett flertal ok-tavlor men tack vare lite körning på en åker så rann tiden iväg och alla tog prick på den sträckan. Sista sträckan blev tajt och avgörande då den gick inne på ett industriområde och ett klurigt kartbyte gjorde att många kartläsare kliade sig i huvudet. Det var på den sträckan som Rasbo visade framfötterna och visade vilka som är bäst.
Segern till Sölve och Andreas.

C-klassen
Plac F/K Klubb Prick
1 Sölve Eklund/A.Lindén Rasbo 5,20
2 Örjan Stråle/Jonas Eklund RMK/AMK 6,02
3 Linda/Björn Johansson RMK 7,09
15 Jesper E./M.Widerberg RMK 25,08
21 Å.Johansson/B.Gustavsson RMK 78,24
B.Bergman/S.Sundström RMK Brutit

Almunge MK 26 oktober
Almunges tävling gick av stapeln i Vittinge och man startade direkt med en snabb sträcka. Det var de två bondgårdarna på slutet som gjorde att man inte riktigt hann i tid så ingen lyckades att ”nolla” första sträckan. Andra blev lite lugnare och man åkte en ganska lång sträcka och letade ok-tavlor och trots någon kortare backning så hann man runt i tid. Sista sträckan blev nu avgörande då den gick till stor del inne på en bongård med ett par bemanningar och tiden bara försvann, men än en gång så visade Rasbo framfötterna genom Sölve/Andreas som toppade resultatlistan igen. Linda/Björn in på 3:e plats trots lite problem med ett ekipage som var i vägen på sista sträckan.

C-klassen
Plac F/K Klubb Prick
1 S.Eklund/Andreas Lindén RMK 1,15
3 Linda/Björn Johansson RMK 2,54
6 Ö.Stråle/Jonas Eklund RMK/AMK 3,56
16 A.Sigfridsson/B.Gustafsson RMK 23,42
B-klassen
1 Henrik/Stig Oscarsson SMK 2,37
2 Jesper Eklund/J.Sundgren RMK/AMK 3,23

MK Orion 2 november
Orionparken i Hallstavik var målet för kvällen och vi fick en positiv överraskning då nyheten om en bana på outforskad bil-o mark nådde oss. Första sträckan var en rolig och lite klurig sträcka som p.g.a. en tjurig tant fick strykas. Därefter så bar vi iväg till en militäranläggning för tre intensiva sträckor. Tack vare att första sträckan ströks så blev dessa avgörande och som så många gånger förut så åkte Rasbo åkarna bra på dessa intensiva delar, denna gång var Linda/Björn vassast med Sölve/Andreas närmast efter. Sista sträckan blev lugnare där det gällde att hålla ordning på måtten mellan ok-tavlorna. Tävlingen var lyckad trots lite långa transporter och det blev ju en fin kväll för Rasbo.

C-klassen
Pl. Förare/Kartläsare Klubb Prick
1 Linda/Björn Johansson RMK 18,16
2 Sölve Eklund/Andreas L. RMK 26,02
3 Örjan Stråle/Jonas Eklund RMK/AMK 27,06
14 J.Eklund/M.Widerberg RMK 57,23
17 A.Sigfridsson/B.Gustafsson RMK 77,47

Slutställning i Upplandsserien
Klass C Förare
1 Sölve Eklund RMK 138
2 Örjan Stråle RMK 135
8 Linda Johansson RMK 106
12 Markus Widerberg RMK 74
22 Sten Johansson RMK 30
33 Jens Eklund RMK 12
36 Åke Johansson RMK 10

Klass C Kartläsare
1 Andreas Lindén RMK 142
2 Björn Johansson RMK 136
12 Markus Widerberg RMK 74
23 Bengt Gustafsson RMK 28
24 Bo Gustavsson RMK 26

Klass B Förare
1 Mats Andersson FMK 141
11 Lars-Erik Lindell RMK 28
Jesper Eklund RMK 28

Klass B Kartläsare
1 Kenneth Söderqvist FMK 141
9 Monica Lindell RMK 28

Mellansvenska O-serien 2001, Slutställning:
Klass A:
1 G&A. Källström AMK 60
9 C.Ohlström/D.Romppala RMK 40
18 K.Lannermo/ RMK 16
20 J.Södblom/K.Romppala RMK 14

Klass B/C:
1 Sölve/Jesper Eklund RMK 60
4 Lars-Erik Lindell/ RMK 47
5 /Monica Lindell RMK 47
7 Sten/Björn Johansson RMK 34
13 Andreas Lindén/ RMK 18

Korta banan:
1 T.Tanskanen/L.Hassel SMKV 58
2 B.Bergman/S.Sundström RMK 39
4 Sten/Björn Johansson RMK 20

MSO lag vann Rasbo MK med 30 p före SMK Västerås på 28, och Ludvika MS med 26.

Under 2002 arrangerar vi i Rasbo Sprint-, SM deltävling samt höstserietävling.

/ Jesper & Sölve Eklund, Björn & Sten Johansson © 2001-2002