Bilorientering Bilo Uppland

2000-1, Klubb nytt, Rasbo MK, årgång 37.
BILORIENTERING

Vintergatan.
Södertörns BOK, Djursholms MK och Mellansjö MK arrangerade under januari – februari tre tävlingar med start och mål vid Gillingebanan.

Vintergatan 1, 28 januari av Sten Johansson
Första sträckan gick på den nedlagda flottiljen i Hägernäs. Därefter åkte man via Skålhamra – Vallentuna – Karby – Angarn tillbaka till målet. Bästa Rasbo-ekipage i C-klassen var Lars-Erik och Monica Lindell tredje tid. En tavelmiss medförde dock att man till slut blev 6:a. Linda och Björn Johansson i en liten Nissan Micra hade stora problem med andra och tredje sträckan och hamnade på 11:e plats. I PB läste Mikael Lööv karta åt Almunges Tony Jansson och man tog sig in på 2:a plats.

Klass C.
1. Kenneth Karlsson / Jan Sundgren SkMK/AMK 8,21
6. Lars Erik / Monica Lindell RMK 23,01
11. Linda / Björn Johansson RMK 63,43

Klass PB.
1. Håkan Qvarnström / Björn Carlsson DMK 54,33
2. Tony Jansson / Mikael Lööv AMK/RMK 65,32

Vintergatan 2, 11 februari av Sten Johansson
Den här gången började man norrut till Angarn, sedan via Brottby och Vada till avslutningen på Rosendals industriområde i Vallentuna. Lars-Erik och Monica slog till med en seger i C-klassen. De inledde lite trevande med 0,10 prick på första sträckan där 6 ekipage klarade sig prickfritt men på Rosendal var man snabbast och det räckte till vinst. Även Linda och Björn hade bättre flyt den här gången och blev 9:a. I PB hamnade Tony / Mikael åter på 2:a plats.

Klass C.
1. Lars-Erik / Monica Lindell RMK 2,56
9. Linda / Björn Johansson RMK 12,17

Klass PB.
1. Håkan Qvarnström / Björn Carlsson DMK 13,23
2. Tony Jansson / Mikael Lööv AMK/RMK 19,18

Vintergatan 3, 25 februari av Sten Johansson
De två inledande sträckorna gick i skogarna mellan Åkersberga och Brottby. Tredje sträckan kördes inne på Rydbo-krossen och sedan avslutade man med gamla flottiljen i Hägernäs. Efter tre sträckor ledde Lars-Erik och Monica med 1,29 prick tillgodo på närmaste ekipage. På sista sträckan hade man dock stora problem och rasade till 7:e plats. Bästa RMK:are blev istället Benny Bergman / Sune Sundström på 4:e plats. Björn J hade lånat Almunges Sören Eriksson som förare och tog sig in strax bakom Lindells på 8:e plats. I PB på nytt en 2:a plats för Tony / Mikael.

Klass C.
1. Kenneth Karlsson / Jan Sundgren SkMK/AMK 13,21
4. Benny Bergman / Sune Sundström RMK 35,00
7. Lars-Erik / Monica Lindell RMK 41,05
8. Sören Eriksson / Björn Johansson AMK/RMK 44,00

Klass PB.
1. Håkan Qvarnström / Björn Carlsson DMK 32,54
2. Tony Jansson / Mikael Lööv AMK/RMK 43,11

Slutställning Vintergatan 2000
Klass C.
1. Kenneth Karlsson/Jan Sundgren SkMK/AMK 60/60
2. Lars-Erik / Monica Lindell RMK 54/54
9. / Björn Johansson RMK /43
10. Linda Johansson / RMK 40/
15. / Sune Sundström RMK /26
16. Benny Bergman / RMK 26/

April April 1, 14 april av Sten Johansson
Första deltävlingen arrangerades av SMK Västerås med start och mål i Hallstahammar. Tre sträckor kördes väster om Hallstahammar innan man avslutade med en gasarsträcka på ett industriområde i södra kanten av samhället. Bästa RMK:are i C-klassen blev den här gången linda och Björn Johansson som åkte in på en fin 4:e plats. Lars-Erik och Monica fick tavelprick och hamnade på 16:e plats. I April April har man en Veteranklass där kartläsaren skall vara minst 50 år och ej inneha giltig A-licens. Här gjorde Sten Johansson comeback med frugan Carina vid ratten. Lite ringrost gjorde att man tog prick på den lätta inledningssträckan men efterhand gick det bättre och bättre och det räckte till klassvinst och en total 3:e plats.

Klass C.
1. Erik / Magnus Stenman Kolsva MS 2,21
4. Linda / Björn Johansson RMK 7,38
16. Lars-Erik / Monica Lindell RMK 19,44

Klass Veteran.
1. Carina / Sten Johansson RMK 6,02

April April 2, 28 april av Sten Johansson
Kolsva MS arrangerade och tävlingen kördes på ett begränsat område i sydöstra utkanten av Köping. Inledningssträckan var en enkel OK-plock men sedan följde tre intensiva sträckor, en folkracebana och två industriområden. Björn J med pappa Sten vid ratten den här gången hade åter bra flyt och tog en ny 4:e plats. Lars-Erik / Monica fick bryta sedan bilen ledsnat.

Klass C.
1. Per / Jonas Hellander Ludvika MS 6,47
4. Sten / Björn Johansson RMK 8,46
Lars-Erik / Monica Lindell RMK brutit

April April 3, 5 maj av Sten Johansson
Söderbärke var samlingsplats för sista deltävlingen och Ludvika MS stod för arrangemanget. Fyra sträckor kördes öster och norr om samhället, bl.a. på en del välkända rallyvägar. Sedan avslutande man med ett industriområde söder om byn. Lars-Erik / Monica fick åter ge upp med trött bil. Björn hade åter Linda som chaufför och man gjorde en hyfsad insats men tyvärr skrev man fel på en tavla och 6:e platsen förbyttes till en 9:e. Tavelmissen medförde också att slut-placeringen i serien ändrades från 3:e till 8:e. Carina / Sten Johansson ställde åter upp i Veteranklassen. Den här gången var ringrosten borta och det gick fort och säkert hela vägen fram till klasseger och total 2:a plats.

Klass C.
1. Magnus Johansson / L-M Hessleryd Kolsva MS 3,27
9. Linda / Björn Johansson RMK 21,46
Klass Veteran.
1. Carina / Sten Johansson RMK 4,12

Slutställning April April
Klass C.
1. Magnus Johansson / L-M Hessleryd Kolsva MS 89 / 89
8. Linda / Björn Johansson RMK 71 / 71
22. / Monica Lindell RMK / 15
24. Lars-Erik Lindell / RMK 15 /

Klass Veteran.
1. Carina / Sten Johansson RMK 90 / 90

/ Sten Johansson © 2000

Hörbyrundan, SSO av Sölve Eklund
Fredagen den 31 Mars arrangerade SMK Hörby första deltävlingen i Sydsvenska O-serien. Detta var dagen före årets första SM-deltävling och för flera ekipage som inte gjort årsdebut passade det bra att få en träning före SM.

Från RMK ställde Janne och Kent upp. Trots att det var i slutet av Mars hade snö vräkt ned under veckan och flera partier var tvungna att ändras till enkla OK-sträckor. Flera av sträckorna låg också på Linderödsåsen och där låg snön fortfarande decimeterdjup och med odubbade däck hände det att fler ekipage ofrivilligt fick besöka terrängen utanför vägen. Sju O-sträckor ingick varav fyra "nollades" av de flesta.

En av sträckorna började på motocrossbanan och avslutades på väg från banan med en delikat vägrätning på 50:000-delskarta. Knappast någon kart-läsare lyck-ades ta den utan bekymmer.

Kent och Janne hade tredjeplatsen inom räckhåll men på ingången till mc-banan råkade en järnbalk träffa höger framhjul med punktering och krökt bärarm som resultat. Ett vanligt reservhjul fick då inte plats så lösningen blev att montera ett original minireservhjul, därefter gick det bara att puttra runt resten av tävlingen. Prickarna rasade in.

Tack vare Jannes bilkontakter kunde man låna en verkstad i Kristianstad på lördag förmiddag, och med hjälp av riktverktyg och en omsvetsad bärarm kunde man få Mazdan klar till SM-tävlingen på lördagskvällen.

Klass A
1. Per / Ulf Andersson Älmhult 6.24
9. Jan Södblom / Kent Romppala RMK 22.01
10. Jan Sundgren / Nettan Stenius AMK 31.31


O-Knuten, SM-1 av Sölve Eklund
Arlövs MC arrangerade första deltävlingen redan 1 April, alltför tidigt på säsongen tyckte många. Förutom Janne och Kent deltog också Sölve och Jesper från klubben.

Inledande sträcka var runt kasernerna på nedlagda A3:s område med mestadels asfaltvägar, där inga större problem fanns med de tydliga kartor som användes.

Sträcka två gick på åsen ovanför Skepparslöv, mestadels på skogsstigar där det bitvis var så sankt att många körde fast. Inga problem med fyrhjulsdrift förstås.

Trean och fyran gick på A3:s övningsområde med två svåra sträckor med flera vägval, även här fanns partier som inte höll för så många bilar och de som höll kvar i spåren utan fyhjulsdrift fastnade direkt. På ett parti stod 6-7 ekipage fast samtidigt och enda sättet att komma loss blev bogsering. Vid målgång beslutades därför att sträcka tre skulle utgå för att bringa någon rättvisa för de tävlande som drabbats. Efter en stunds paus gick andra etappen söderut i trakterna mellan Åhus och Degerberga. Sträckorna där blev kortare och mer intensiva. Denna delen av tävlingen innehöll inga större lurigheter utan högt tempo var det som gällde.

Av de våra får vi väl säga att Roine klarade sig (trots att han nu tävlar med licens för Köping) med sin 6:e plats tätt följda av Janne och Kent på 7:e plats.

Klass A
1. Michael / Mattias Holmgren AMK 19.06
2. Hans-Eric Haraldsson / Mikael Andersson LjMK 25.05
3. Göran / Anders Källström AMK 28.43
6. Stefan Annala / Roine Johansson SMKK 35.23
7. Jan Södblom / Kent Romppala RMK 37.26

Klass B
3. Sölve / Jesper Eklund RMK 65.12

Bergbyrundan, MSO av Sölve Eklund
Films MK med nio O-sträckor, start och mål vid Bergbybanan lördagen den 6 maj, ja detta var upptakten på årets serie. Banan gick norrut mot Örbyhus för att sen ändra riktning mot Vendels grus, vidare ned över Vendelsåsen, grusgrop runt Läby för att avslutas på rallycross-banan vid Bergby. Med tydliga kartor, fina körbesked och flera lurigheter i terrängen gjorde arrangerade återigen Film en kanontävling.

Korta banan körde de fyra första sträckorna och avslutade på RC-banan. Lars-Erik och Monica hade nu fått ordning på bilen igen och hade en tuff fight om förstaplatsen som dock missades med futtiga 28 sekunder.

Trots allt en fin revansch efter April, April-missarna. Benny och Sune på 4:e samt Linda och Björn på 5:e gör att klubben nu har ett gäng i topp bland C-klassarna på många tävlingar.

Klass A
1. Göran / Anders Källström AMK 12.21
2. Mikael / Mattias Holmgren AMK 17.12
14. Clas Ohlström / Daniel Romppala RMK 35.17

Klass Övriga
1. PL / Ulrika Andersson ÄMK 35.42
3. Sölve / Jesper Eklund RMK 45.04
7. Kenneth Karlsson / Jan Sundgren SkMK/AMK 1.01.46

Korta banan
1. Thomas Annala / Andreas Larson KMS 13.52
2. Lars-Erik / Monica Lindell RMK 14.20
4. Benny Bergman / Sune Sundtröm RMK 19.12
5. Linda / Björn Johansson RMK 23.52
10. Joacim / Göran Forsberg AMK 38.59

Danmark, förtävling NM och NM-1 av Sölve Eklund
18, 19 och 20:e Maj kördes två uppvärmningstävlingar samt den första NM-deltävlingen runt Thisted på Jylland. Sölve och Jesper deltog i samtliga tre tävlingar.

Tävlingen på Torsdagen från Skive till Hanstholm var en 8-milatävling och med det tempo som kan hållas i Danmark tog detta 6,5 timmar att fixa.

Fredagstävlingen runt Struer var även danskt mästerskap och med de svårigheter som ingick på 11-milasligan gick 9 timmars orientering åt att komma runt. Tur att starten var kl. 14.

NM-deltävlingen på lördagen var uppdelad på två etapper om totalt 14 mil. Start, uppehåll och mål vid Hanstholm. Halva tävlingen gick i stads och bymiljöer medan resten gick i flera planterade vägrika skogsområden som finns söder om Hanstholm.

Start vid 14-tiden och målgång runt midnatt och dessutom utan tankningsmöjligheter utefter banan gjorde att vi valde att hoppa över stora delar av sista sträckan för att inte få soppatorsk medförde 11 onödiga tavelmissar. Några ekipage valde att avbryta tävlingen, åka in till ett samhälle någon mil bort och sedeltanka för att därefter kunna återvända och fortsätta tävlingen.

Klass U.
Fredag
2. Yvonne / Ola Carlsson 519
3. Stefan Annala / Roine Johansson 572
9. Sölve / Jesper Eklund 798
12. Jan Sundgren / Nettan Stenius 1.741

Lördag
4. Yvonne / Ola Carlsson 454
15. Stefan Annala / Roine Johansson 549
21. Sölve / Jesper Eklund 1.181
24. Jan Sundgren / Nettan Stenius 1.866

Norge, Romeriksprikken, förtävling NM av Sölve Eklund
Torsdagen den första juni arrangerades förtävlingen inför Norska NM-deltävlingen. Start och mål vid Aurskog ca tre mil NO Oslo. Norska banläggare kan välja på två typer av orientering inom sitt reglemente. Dels lätt orientering med många delsträckor på olika medelhastigheter där det gäller att räkna rätt på tiden för att komma på rätt "sekund" till hemliga TK'n, eller svår orientering med omärkta vägar och korsningar på kartan, där det dessutom finns ännu fler i terrängen och där missade tavlor väger mer än tidsprickarna. Denna tävling var av den senare sorten på ett vägrikt skogsområde norr om samhället. Tidsprickarna rann på och dessutom tavelmissarna. En svår uppvärmningstävling.

Klass U:
1. Rolf Sjöberg / Riku Rousku SF 1.603
31. Sölve / Jesper Eklund S 10.501
32. Jan Sundgren / Nettan Stenius S 11.823

Mistbergslöpet, NM-2 av Sölve Eklund
Etapp ett på NM-tävlingen på fredagen den 2 juni startade vid Dal strax intill Gardemoen, etapplängden var ca 11 mil och bankaraktären var tvärt emot uppvärmningstävlingen från kvällen innan. Relativt enkel orientering med mycket tidräkning varvat med industriområden med förhållandevis många tavlor men även dessa partier var lättorienterade varför många ekipage hittade alla tavlor men tidsprickarna varierade.

Sölve och Jesper råkade ut för bärarmsbrott redan i slutet av andra sträckan, en sträcka som startade uppför en höjd och avslutades på tvättbrädsvägar utför igen. SAAB:en drog iväg nedför en liten slänt, uppför en liten bergknalle och ut på vägen igen där var det tvärstopp. Tack vare ett spännband kunde bärarmen spännas tillbaka något så när för att ta sig 2,5 mil in till etappuppehållet. Vid målet fick vi kontakt med en norsk deltagare som bodde i Oslo men som ägde en obebyggd tomt 500 meter från startplatsen, och där under en presenning förvarade han sedan 6-7 år tillbaka en SAAB V4. Raskt till tomten på lördag morgon och hämta en bärarm vilken med fem minuters marginal innan besiktningstidens utgång fanns monterad på tävlingsbilen varefter start på etapp två kunde ske.

Andra etappen var mer likt uppvärmningstävlingen med många luriga vägval där tiden spelade mindre roll. Många tävlande fick många tavelmissar men vi lyckades bara missa 4 tavlor vilket räckte till en 17:e placering på etapp två. Dock hade 11 missade TK:n samt 42 missade passerer från etapp ett sin inverkan på totalresultat vilket gjorde att sista platsen omkring no. 45 var bokade åt oss redan efter fredagen.

Trots allt en ganska bra genomkörare för oss av Norsk bilorientering

Klass U
1. Harald / Jan Søndergaard Dk 1.725
8. Stefan Annala / Roine / Johansson S 4.460
33. Jan Sundgren / Nettan Stenius S 13.605
39. Sölve / Jesper Eklund S 50.247

/ Sölve Eklund © 2000

GUTTSTASNURREN, MSO av Sölve Eklund
Helgen före midsommar bjöd Kolsva MS på en riktig Bil-O fest. Fredag kväll kördes deltävlingen i MSO, På lördagen genomfördes en specialtävling i dagsljus för att avslutas på kvällen med supé, dans och prisutdelning för 1999 års Mellansvenska O-serie. Allt detta förlagt till fagra Riddarhyttan.

Guttstasnurren kördes på fina orienteringsområden bestående av vägrika tallhedar med massor av vägval och möjligheter till felkörningar. Eftersom Janne och Kents Mazda fortfarande stod i garaget för en grundlig renovering efter åtta säsongers tävlande raggade Janne upp Katarina Rönnö från Djursholm som förare med sin Opel Corsa. Det riktiga flytet infall sig aldrig för det nykomponerade ekipaget och några fastkörningar bidrog också till en blygsam placering.

Sölve och Jesper hade en klasseger på gång då man löste kvällens svåraste vägval relativt snabbt men hade oturen att på en stubbända som stod i spåret slå loss den ena skarven på avgasarröret varvid röret hängde i framkant vid motorrummet och borrade ned sig i marken tills bilen tog stopp. Efter ca 25-30 minuters skruvande kunde avgassystemet lämnas i skogen och tävlingen fortsattes med raka pipor, utan ork i motorn och ett öronbedövande oljud. Efter målgång hämtades avgassystemet fastspänt på en trailer från skogen. Turligt nog var det bara 4-5 km bort. Lördag förmiddag gick sedan åt till att sätta allt på plats igen med nya av kapade spännband provisoriska upphängningar.

Korta banan visade sig bli i svåraste laget på detta tävlingsområde. Ett ekipage deltog från RMK och Lars-Erik och Monica var förstås med i toppen.

Klass A
1. Göran / Anders Källström, AMK, 34,16
3. Stefan A / Roine Johansson, SMKK, 47,16
14. Clas Ohlström / Daniel Romppala, RMK, 88,21
17. Katarina Rönnö / Kent Romppala, DMK/RMK, 154,27

Klass Övriga
1. P-L / Ulrika Andersson, ÄMK, 70,30
3. Sölve / Jesper Eklund, RMK, 91,14

Korta Banan
1. Anders Jansson / Marcus Claar, SBOK, 79,07
2. Lars-Erik / Monica Lindell, RMK, 92,31

2000-2, Klubb nytt, Rasbo MK, årgång 37.

KOLSVA MS, SPECIAL av Sölve Eklund
Lördag vid lunchtid samlades samtliga ekipage som skulle deltaga i specialtävlingen vid Folkets Park. Därifrån körde vi i procession ut till ”flygfältet” där första sträckan skulle gå.
Startordningen bestämdes av kartläsarens aktuella SM-seedning där högst rankad gick ut först. Sträckan tog ca 10 min men oturligt nog hade tavlor som använts i området kvällen innan inte plockats bort varvid tavlor med felaktiga nummer passerades och försvårade för flera tävlanden.

Under tiden resultaten räknades fram bjöds det på lunch i skogen i härlig sommarvärme.
Sträcka två gick sedan norr om Riddarhyddan på ett nedlagt gruvområde som numera användes som travträningsområde. Beroende på resultatet från sträcka ett seedades fältet om och snabbaste ekipaget gick nu ut först. Därefter följde resten i jaktstartsordning varvid första ekipage i mål även skulle vara totalvinnare. För att inte ”Följa John” principen skulle kunna tillämpas hade banläggaren gjort fyra gafflade banor i området. Kent gjorde nu ett tillfälligt inhopp som förare åt Almunges Jan Sundgren. Efter en duktig fastkörning i lössanden på andra sträckan kunde det konstateras att det var en av Kents mindre lyckad tävlingshelger.
På långa banan tävlade alla i samma klass oavsett licensklass. En kul jippotävling som gillades av deltagarna.

Långa banan
1. Jonas / Per Hellander, LMS, 16,24
3. Stefan A / Roine Johansson, SMKK, 20,36
12. Sölve / Jesper Eklund, RMK, 34,58
14. Kent Romppala / J. Sundgren, RMK/AMK, 46,32

LILLKYRKASNURREN, MSO av Sölve Eklund
Lördagen den 26 augusti hade Nora MK sin deltävling i MOS. Start och mål vid Lillkyrka mellan Arboga och Örebro. Fem inledande sträckor norr och västerut på områden som använts flera gånger tidigare, Denna gång kördes tävlingen onumrerat så prickarna växte snabbt vid tavelmissar. T.ex bidrog 69 tavelprick för Clas och Daniel att man åkte hiss neråt i resultatlistan. Kvällens sista sträcka var en riktig mördare på en Björkaverkens cementvarufabrik som utnyttjades mer än nödvändigt. En 17 minuterssträcka som bästa ekipage klarade på drygt 34 min. T.ex skulle vi köra minst 10 gånger genom en stor fabriksbyggnad med en infart och tre utfarter. Samma tavla 3-4 gånger kändes onödigt.
Jan och Kent var nu åter i gång med Mazdan med nya fina extraljus. Dock visades det att så fort helljuset kopplades på nollades trippmätaren. O-bra förstås.

Korta banan representerades av Benny och Sune från RMK denna gång. Futtiga 38 sekunder skilde från klassvinst.

Klass A
1. Michael / Mattias Holmgren, AMK, 27,30
4. Stefan A / Roine Johansson, SMKK, 47,47
10. Jan Södblom / Kent Romppala, RMK, 61,00
17. Clas Ohlström / Daniel Romppala, RMK, 123,20

Klass Övriga
1. Per Brådner / Håkan Nilsson, Team W., 72,54
2. Sölve / Jesper Eklund, RMK, 75,18,
5. Andreas Lindén / J. Sundgren, RMK/AMK, 86,54

Korta Banan
1. Anders Jansson / Marcus Claar, SBOK, 49,54
2. Benny Bergman / Sune Sundström, RMK, 50,31


BERGSLAGSNATTA, MSO av Sölve Eklund
Första lördagen i September höll Ludvika MS show i Grängesbergstrakten där deras MSO-tävling hade förlagts detta år. Onumrerat system tillämpades. Genom att man körde flera sträckor på samma områden, ettan och sexan på folkraceområdet ”Dynamitenbanan” samt tvåan och femman ”Blötberget” lurades deltagarna att ta samma vägar båda gångerna. Arrangörerna hade givetvis bytt kartor till andra tillfället, så det gällde att se upp runt buskar och träd och inte förivra sig i gamla spår. Dåligt med deltagare från RMK vilket var synd på en jättekul tävling och som test inför LMS SM-deltävling 2001.

På korta banan fick så Benny och Sune in fullträffen efter endast en missad tavla, men Lars-Erik och Monicas skärpa kan inte ha varit på topp med 5 missade och 7 extra tavlor.

Klass A
1. Aki Järvinen / Ulf Andersson, BMK/ÄMK, 47,51

Klass Övriga
1. Kenneth Karlsson / J. Sundgren, SMK/AMK, 72,58
3. Sölve / Jesper Eklund, RMK, 95,06
10. Andreas Lindén / Katarina Rönnö, RMK/DMK254,26

Korta Banan
1. Benny Bergma / Sune Sundström, RMK, 47,11
5. Lars-Erik / Monica Lindell, RMK, 108,39

ROSLAGSNATTEN, SM-3 av Sölve och Jesper Eklund
Den nionde september körde Vallentuna MK/Bromma MS sin deltävling Roslagsnatten i 2000-års SM-serie. En rolig tävling med flertalet fina rätningar. Från starten i Vallentuna med inledningsträckan på västra industriområdet och norr om samhället fortsatte sträckorna två, tre och fyra på Rosersbergs övningsområde. Sträcka fem gick på Märsta industriområde innan en lång transport tog oss västerut till fem sträckor vid och på I1:s övningsområde i Kungsängen.

Sista sträckan i ett grustag vid Upplands-Väsby fick avsluta innan målet i Vallentuna nåddes.
Bra och tydliga kartor men med massa svårigheter och endast 180 min. respit gjorde att onödigt många hamnade utanför respiten. Med 30 min förlängd respit hade endast två ekipage hamnat utanför.

Bana 2:s svårigheter (fem första sträckorna av SM-banan) medförde dock att ingen av bana 2-ekipagen kom innanför respiten på 120 min. Denna bana ingick inte i någon serie.
Mikael & Mattias Holmgren tog sin andra seger i serien och är därmed klara segrare i SM 2000. Ett stort grattis, i år igen! Andraplatsen är en öppen historia där Källströms har möjlighet att knipa SM-silvret.

Klass A
1. Michael / Mattias Holmgren, AMK, 64,36
2. H-E. Haraldsson/M. Andersson, LMK/DRC, 66.27
3. G./A. Källström, AMK, 71.31
10. Jan Södblom / Kent Romppala, RMK, 107,23
18. Clas Ohlström / Daniel Romppala, RMK, 163,37

Klass B
1. Aki Järvinen / Peter Andersson, BMK/MMK 141,35
Sölve / Jesper Eklund, RMK, 183,55(ÖR)

Klass C
Andreas Lindén / J. Sundgren, RMK/AMK 191,06(ÖR)

Bana 2.
(4) Lars-Erik / Monica Lindell, RMK, 180,27(ÖR)
(6) Linda / Björn Johansson, RMK, 215,24(ÖR)

FINLAND, NM-3 av Sölve Eklund
Årets Finska NM var i Kouvola, ca 15 mil öster om Helsingfors.

Uppvärmningstävlingen i Espo på fredagskvällen 22 September innehöll ca 2,5 tim rolig orientering. Första sträckan startade i ett halvt igenvuxet grustag där det var lätt att missa tavlor om man svängde på insidan i stället för utsidan om tallarna. Därefter följde några sträckor i normalt finskt landskap för att komma till de avslutande sträckorna i utkanten av ett militärt övningsområde. Ett svårorienterat område med rutmönstrat vägnät på mo- och tallhed. En förkänning av vad som skulle vänta oss på lördagens NM-tävling. Sölve och Jesper hade till denna tävling bytt tävlingsbil till Mazda 323 så detta var första "provloppet". Med endast en missad tavla blev placeringen nummer sex. Näst bästa svenska ekipage. Efter 29 säsongers tävlande i SAAB V4 för Sölve vädrades en framtid i fyrhjulsdrift. Dessutom roligt att få spöa klubbkompisen Roine också.

Klass U
1. Niels Holst / Jörn Mörup, DK, 1407
6. Sölve / Jesper Eklund, RMK, 3022
10. Stefan A / Roine Johansson , SMKK, 3378

NM-tävlingen på lördagen med första start kl. 15.00 i Kuovola inleddes med en snabb sträcka på klubbens motorbana. Folkracegrus varvat med asfalterat rallycrossunderlag och några slingor i angränsande terräng. Inga tavelmissar. Sedan följde sex varierande sträckor i skogsområden öster om staden innan de tre mördarsträckorna på militära övningsområdet som vi kände igen från kvällen innan vidtog. Ett område på 1,5 gånger 2 km och så många vägar att följde man fel paralellvägar sicksack hann man så långt innan felkörningen uppdagades att det var näst intill omöjligt att hitta tillbaka till rätt utgångspunkt igen. Mitt i mörka natten dessutom. På dessa tre samt den avslutande grusgropssträckan intill motorbanan överskreds 30 min förseningsregeln per sträcka av flertalet utländska deltagare. Då var det bara att finorientera och finna tavlorna och undvika respektive sträckas maxrespit på 60 min i stället. Stefan och Roine lyckades med den taktiken endast missa 7 kontroller och fick bra belöning för detta med en andra plats. Efter 10-11 timmars orientering nåddes äntligen målet. Att tävlingen var svår bevisades av att danska och nordiska stororienteraren Jörn Mörup på sin 5:e placering endast hade ca 11 min kvar av den 240 min långa totala tävlingsrespiten.

Klass U
1. Harald / Jan Söndergaard, DK, 12987
2. Stefan A / Roine Johansson, SMKK, 13631
13. Sölve / Jesper Eklund, RMK, 24479

VÄRMLANDSNATTA, SM-3. av Sölve Eklund
30 sept, lördag, Kils MK, Forshaga MC, Christinehamns MK, SM-tävling 3, final. Alla ingridienser fanns på plats i Kristinehamnstrakten för en tuff, utslagsgivande tävling, och det blev det verkligen. 17-milabanan innehöll alla varianter av industriområden, vägrätningssträckor i skogsmiljö, tallhedar och folkracebana. Första sträckan i stadens norra utkanter var ämnad som publiksträcka och med nästan alla passerer bemannade, dock var dessa så tätt placerade så när kartläsaren inte hann med var bilen redan i nästa kontroll.
De fem följande skogssträckorna tog oss norrut till uppehållet i Ölmhult ca 3 mil norr om staden. Fyra sträckor efter uppehållet låg sedan i detta området. Sista sträckan med 28 kontroller på 4 minuter på folkracebanan utanför Kristinehamn avslutade tävlingen.
Janne och Kent börjar få ordning på bilen igen och var bäst av "de våra".

Klass A
1. Michael / Mattias Holmgren, AMK, 20,40
5. Jan Södblom / Kent Romppala, RMK, 35,05
11. Stefan A / Roine Johansson, SMKK, 48,19
19. Clas Ohlström / Daniel Romppala, RMK, 92,08

Klass B
1. Krister Jönsson / Ingemar Evaldsson, OMK, 69,57
5. Sölve / Jesper Eklund, RMK, 92,54

ELISRUNDAN, MSO av Sölve Eklund
14 oktober, mot regniga Värmland och Arvika. Team Westoms deltävling. Den verkliga regnperioden med översvämmningar hade inte riktigt börjat, men arrangören hade blivit tvingade att lägga om banan och stryka vissa blöta partier redan. Blandad och intensiv orientering, med en hel del rätningar och andra klurigheter på samtliga sträckor. Numrering utan speciell ordning gjorde att skärpan måste finnas med under hela tävlingen. Ett fåtal deltagare från östsidan deltog, däremot fanns fler från västra distriktet med som man normalt inte träffar på. Sölve och Jesper med ett tidigt startnummer ryckte redan på andra sträckan förbi tidigare startande konkurrenter och fick därefter spåra nästan till slutmålet. Jesper gillade verkligen denna tävling och hade förutom lite hjärnsläpp i grustaget på näst sista sträckan en näst intill felfri kväll. Klasseger med bred marginal och en total sjätteplats i tävlingen, endast ca 5 prick från pallen.

På korta banan hade Lars-Erik och Monica en stenhård fight om segern som förlorades på sista sträckan, där segrarna var 2,5 min snabbare. Paret har i alla fall verkligen utvecklats till säkra, jämna insatser i tävling efter tävling.

Resumé: En kanontävling i MSO. Verkar finnas hur mycket som helst att göra tävling av i dessa trakter, med banläggare som varvar klurigheter i kartmaterialet och naturen i ett rytmiskt tempo. Lång näsa till de som missade denna! En av årets roligaste tävlingar!

Klass A
1. Göran / Anders Källström, AMK, 57,04

Klass B
1. Sölve / Jesper Eklund, RMK, 86,32

Korta Banan
1. Anders Jansson / Marcus Claar, SBOK, 56,36
2. Lars-Erik / Monica Lindell, RMK, 58,12


Älmhults MK, förtävling-NM, 27:e oktober.
Hade vi inga deltagare i, vi laddade inför NM-deltävlingen...

LJUNGBYSNURREN, NM-4 av Sölve Eklund
NM-final i ett regnigt Småland. Vi skriver 28 oktober. Onumrerad bana. 16 mil i mörka skogar, väster om staden. Granskogar, industriområden, grustag, halkövningsbana, vägomläggningar och vägval i en oändlighet. En rolig och genomarbetad tävling där egna tillfälliga misstag gick att ta igen i nästkommande parti, där andra fick problem i stället. Det myckna regnandet gjorde att många med fyrhjulsdrift tacksamt slapp fastkörningar i leran, vilket drabbade flera tvåhjulsdrivna. Många utländska deltagare råkade ut för detta kanske på grund av ovanan med dylikt underlag.

Klass NM
1. Stefan A / Roine Johansson, SMKK, 135,00
7. Sölve / Jesper Eklund, RMK, 231,06

33:e årliga Uppländska höstserien.

Films MK, 29:e september av Sten Johansson
Samlingsplats var rallycrossbanan i Bergby. Man inledde med en ganska enkel sträcka i Vendel där flertalet klarade sig utan prickar. Andra sträckan i skogarna mellan Bergby och Tobo blev något svårare. Snabbast här var Jan Sundgren / Andreas Lindén som därmed var i ledning inför sista sträckan som förstås kördes på Bergbybanan. Janne / Andreas höll undan till vinst i C-klassen på 7,11 pr. Lindells inledde lite trevande med 2,17 pr. På första sträckan men körde sedan upp sig till 5:e plats närmast följda av Linda och Björn Johansson. Segrare i B-klassen och totalsnabbast var Jesper och Sölve Eklund med 4,43 pr.

Klass C.
1. Jan Sundgren / Andreas Lindén, AMK / RMK, 7,11
5. Lars-Erik Lindell / Monica Lindell, RMK, 10,37
6. Linda Johansson / Björn Johansson, RMK, 12,30
7. Örjan Ståhle / Jonas Eklund, RMK / AMK, 15,00
15. Jan Hedström / Johan Johansson, RMK, 37,22
17. Anders Sigfridsson / Bengt Gustafsson, RMK, 45,00

Klass B.
1. Jesper Eklund / Sölve Eklund, RMK, 4,43

Rasbo MK, 6:e oktober av Jesper Eklund
En tävling runt Upplands-Ekeby med Sölve som banläggare. 27 startande ekipage som fick sig en rejäl genomkörare då dimman bäddade in hela Ekeby-bygden och höjde svårighetsgraden ett snäpp för de tävlande.

Tävlingen bestod av tre sträckor ok-plock blandat med en och annan gårdssnurr. Första sträckan gick från Upplands-Ekeby till Dylinge där den första gårdsplanen skulle avverkas, vidare ok-plock bland annat förbi MK Orion-tävlandes Patrik Jansson:s hus där en ok placerats ut precis innan starten... Ytterligare en gårdssnurr i Ingvasta och sedan ok-plock till Golvsta. I slutet av sträckan drabbades RMK:s Jenny Anderson / Markus Widerberg av en punkterig och styrstagsbrott, så de tvingades bryta tidigt.

Sträcka två gick från Golvsta över Torsne ner till Gela med sträckmål i Voxome. Enda C-ekipage som nollade den sträckan var Rasbo:s Jan Hedström / Johan Johansson.

Tredje sträckan gick från Voxome, med en välplacerad OK utanför nyss nämnda Johanssons hus, förbi Golvsta igen, mot Rista och sträckmål efter Johannesberg.

Tävlingen avslutades med en 2-minuters sträcka med gårdssnurr i Tånga där agnarna skulle skiljas från vettet då en tredelad infart fanns i naturen, men på kartan fanns bara den norra- och södra infarten med. Flera toppekipage i C-klassen fick vända tillbaka och hämta den passer-tavlan. Bäst bland C gick här Rasbo:s Linda / Björn Johansson med endast 3.41 min över ideal, 52 sekunder snabbare än segrarna Jari Styrman / Björn Mattsson på den sträckan.

I B-klassen dominerade Mats Andersson / Kenneth Söderqvist stort med samtliga sträcksegrar. På 2-minutaren hade de 2.49 min över ideal, vilket också blev deras slutresultat.

Ett stort tack till alla markägare som ännu en gång visar motorsport intresse med att låna ut sina lagårdsbackar till våra orienteringar.

Klass C
1. Jari Styrman / Björn Mattsson, MK Orion, Mazda 323, 4.39
2. Jan Hedström / Johan Johansson, Rasbo MK, VW Golf, 5.19
3. Leif Möller / Bo Bergman, Haninge MK/Solna MS, VW Golf, 7.33
4. Jens Eklund / Jan Sundgren Rasbo MK/Almunge MK, Mazda 323, 10,13
6. Linda / Björn Johansson, Rasbo MK, Fiat Ritmo, 11.54
7. Lars-Erik / Monica Lindell, Rasbo MK, VW Golf, 12.04
13. Anders Karlsson / Tim Niilima, Almunge MK, Fiat Uno, 24.05
14. Jessica Söllvander / Jonas Eklund, ALmunge MK, Mitsubishi Lancer, 24.38
15. Joakim / Göran Forsberg, Almunge MK, Opel Kadett, 32.21
20. Anders Sigfridsson / Bengt Gustafsson , Rasbo MK, Opel Kadett, 55.00
21. Lennart Olars / Emma Grans, Rasbo MK, Saab 99, 89.46

Klass B
1. Mats Andersson / Kenneth Söderqvist, Films MK, Saab 900, 2.49
2. Janne Hellenberg / Peter Olausson, Mälaröarnas MK, VW Golf, 5.16
3. Lennart / Kenneth Ottosson, Films MK, Audi 80, 7.39

Almunge MK, 13:e oktober av Sten Johansson
Med Läby som utgångspunkt för tävlingen blev det förstås sträckor i Vendels Grus båda gropar norr resp. söder om samhället. Man inledde i den stora gropen norr om Läby. Snabbast på sträckan var Almunges Joakim och Göran Forsberg (båda jobbar i Vendels Grus). Efter en lätt sträcka runt Viksta avslutades tävlingen i gropen söder om Läby. Joakim / Göran höll undan till seger före Jens Eklund / Jan Sundgren som avancerade till 2:a plats på slutsträckan. Sista sträckan innehöll en del dramatik då några ekipage tog sig en flygtur utför en brant backe efter sista tavlan innan slut-tk:n. Inga skador rapporterades mer än maskinella.
Linda / Björn låg tvåa inför sista sträckan men tappade en placering och slutade 3:a.

Klass C.
1. Joakim Forsberg / Göran Forsberg, AMK, 4,43
2. Jens Eklund / Jan Sundgren, RMK / AMK, 6,19
3. Linda / Björn, 7,43
5. Lars-Erik / Monica, 9,08
10. Sölve Eklund / Marcus Widerberg,16,07
11. Örjan / Jonas, RMK / AMK, 16,44
12. Jan / Johan, 17,02
18. Anders / Bengt, 26,43

Klass B.
3. Rolf Mattsson / Stefan Mattsson, RMK, 18,09

Klass PB.
3. Åke Johansson / Bo Gustavsson, RMK, 75,06

MK Orion, 27:e oktober av Sten Johansson
Start mål var den här gången förlagt till Orionparken. Banan gick över Skebobruk - Massum - Älmsta - Trästa med avslutning på Sipsjöbanan. Lite dåligt kartryck och gömda tavlor ökade svårighetsgraden. Lars-Erik / Monica upp i ledning på näst sista sträckan och höll sedan undan till seger.

Klass C.
1. Lars-Erik / Monika Lindell, VW Golf, RMK, 9.50
2. Ilpo Gumse / Patrik Jansson, Audi, MK Orion, 14.17
3. Örjan Stråhle / Jonas Eklund, Mitsubishi, Rasbo MK/Almunge MK, 19.04
9. Katarina Könnö / Andreas Lindén, Djursholms MK / RMK, 33,16
14. Jan Hedström / Johan Johansson, 47,02
15. Carina Johansson / Björn Johansson,50,51
18. Jens Eklund / Marcus Widerberg, 65,47
19. Anders Sigfridsson / Bengt Gustafsson, 76,58

Klass B
1. Lennart / Kenneth Ottosson, Audi 80, FilmsMK, 17.03
2. Clas-Göran Berggren / Kenneth Karlsson, Opel Kadett, SkMK, 18.16
3. Leif Larsson / Klas-Göran Karlsson, Opel Ascona, MK Rimo, 22.15.

Skepptuna MK, 3:e november av Sten Johansson
Samling som vanligt vid Ekbacken. En enkel OK-sträcka runt Skepptuna inledde tävlingen. Därefter kom svårigheterna med en sträcka på och runt motorcrossbanan vid Arlanda. Sedan avslutade man med folkracebanan på Ekbacken. Inför sista sträckan låg Lars-Erik / Monica 1 sek. efter men avancerade till ny seger. Linda / Björn hade också en bra tid på gång när bilen stannade på str. 2. Efter ett längre uppehåll fick man fart på Golfen som sen gick tills det var 100 m kvar till målet på folkracebanan. Då var det stopp igen och man tvingades skjuta bilen i mål.

Klass C.
1. Lars-Erik / Monica, 9,13
7. Jan / Johan, 16,18
10. Jan Sundgren / Andreas L, AMK / RMK, 21,36
13. Örjan / Jonas, RMK / AMK, 25,04
16. Linda / Björn, 31,09
19. Katarina Rönnö / Marcus W, Djursholms MK / RMK, 61,58

Klass PB.
5. Åke / Bo 46,00

MK Rimo, 11:e november av Sten Johansson
Start och mål vid Ticksta Motorstadion och en bana via Riala och Rumsättra till avslutningen på Ticksta. Otydliga kartor och delvis handskrivna körbesked gjorde tävlingen lite chansartad.
Inför sista sträckan ledde Lars-Erik / Monica. Linda / Björn låg här på en 8:e plats men med en klar sträckseger tog man sig ända upp i topp på resultatlistan.

Klass C.
1. Linda / Björn, 5,48
3. Lars-Erik / Monica, 8,46
7. Jan S / Andreas, AMK / RMK, 9,49
8. Örjan / Jonas, RMK / AMK, 9,58
14. Sölve / Marcus, 18,16
17. Lennart / Emma, 25,46

Klass B.
5. Jens / Jesper, 8,47

Klass PB.
1. Lars Johansson / Jan Hedström,7,10

Slutställning höstserien.
Klass C Förare Kartläsare
1. Lars-Erik, 137 1. Monica, 137
5. Linda, 119 5. Björn, 120
6. Örjan, 108 11. Johan, 100
11. Jan, 100 17. Marcus, 59
15. Jens, 66 22. Bengt, 46
20. Anders, 46 26. Emma, 22
23. Sölve, 36
28. Lennart, 22
33. Carina, 15
Klass B 7. Jesper, 30 7. Sölve, 30
9. Rolf, 27 9. Stefan, 27
10. Jens, 25 10. Jesper, 25

Skräcknatta, Almunge MK & Rasbo MK av Jesper Eklund
Återigen slog bilogängen i AMK & RMK sina kloka påsar ihop för att lägga den sista deltävlingen i årets Mellansvenska o-serie som gick den 4:e november. Tävlingen har anor från MHF-tiden och de tävlande fick en extra skräckupplevelse då tävlingsledning, banläggare och funktionärer växte extra blinkande horn i pannan och annan spökutstyrsel på tävlingsdagen som passande helgen in. Tävlingsbanan höljdes också in i kraftig dimma vilket gjorde tävlingen något svårare än beräknat, eller om det nu var herrar Holmgren och Johansson som hade trixat ihop banan något svårare än vad som krävts. Utslagsgivande blev det i alla fall och det som är roligt i resultatlistan är att fyra av fem toppekipage var av den tvåhjulsdrivna sorten. God kartläsarkonst i samarbete med en bra förare lönar sig. Vägrätningar är kännetecknet för en Uppländsk tävling av den här kalibern. Det är som roligast när det är svårt, bara man kan ta sig ur klurigheterna med någorlunda heder i behåll så är man nöjd. Totallängden på tävlingen som var numrerad i oordning blev 10,5 mil med 55 km orientering.

Hur som haver så gick första sträckan vid tegelbruket i Vattholma och den andra gick från Skyttorp ner över Gödåker med någon extra klurig s-tavla som skulle plockas på vägen ner mot sträckmålet vid Tensta. Tredje- och fjärdesträckan gick på Vendelsåsen med flera vägrätningar och rikligt med möjligheter att göra felaktiga vägval vilket gjorde att ekipagen plockade prick även här. Femte sträckan gick i Vendels grustag som alltid brukar vålla problem oavsett om det är en lätt eller svår bana. Sjätte-sträckan var grusgropen Rossla i Läby medan den sjunde var förlagd till Drälingegropen i Björklinge. Sista sträckan var Gozzi vid Högsta, eller snarare på vägarna runt omkring grusgropen.

Tävlingen passade bra för klurighetsgillande Kjell Carlsson / Torbjörn Johansson, Nora MK som vann på 100.41 tidsprick, sju minuter före tvåorna Stahre / Palm från Bromma MS. Trea kom Jonas / Per Hellander, Ludvika MS som hade dragit med sig 20 tavelprick i sina 117.24 totala. I klass B segrade Lennart / Kenneth Ottosson, Films MK på 211.18 tio minuter före tvåorna Bo Hällqvist / Håkan Nilsson, SmkV-ås/MK Team Westom. 221.46 och trea kom Stefan Elmnert / Kenneth Söderqvist, FMK, 268.41

Korta banan körde sträcka ett, två och sen hade korta banan ok-plock Tensta – Drälinge som tredjesträcka, och Drälinge-gropen var sista sträcka. Korta banan vanns av Lars-Erik / Monica Lindell , RMK 47 sekunder före tvåorna Jerker Lundgren / Hans Klingfors från Films MK. Tredjeplatsen tog Linda / Björn Johansson, RMK hand om vilket gjorde att klubben hade fina sportsliga framgångar även denna natt.

Korta banan
1. Lars-Erik / Monica Lindell, RMK, 4.27
3. Linda / Björn Johansson, RMK, 8.07
5. Benny Bergman / Sune Sundström, RMK, 9.20
11. Tom Larsson / Örjan Stråhle, RMK, 36.07
12. Lennart Olárs / Emma Grans, RMK, 45.26
15. Åke Johansson / Bo Gustafsson, RMK, 101.11

Eckerörundan, Ålands MK av Jesper Eklund
18:e november samlades något fler svenska ekipage än tidigare i Grisslehamn för överfart till den årliga svensk-anpassade tävling som Ålands MK nu har arrangerat elva år i följd. Det har blivit en tradition bland di svenska att mer eller mindre avsluta säsongen i Godby med bilorientering, eftersnack, middag och dans. Direkt vid överfarten sållades en del agnar från vettet och några av oss tävlande blev rejält sjösjuka vilket satte sina spår i kvalitén på både rattande och kartläsning. Det är aldrig roligt att vara åksjuk innan en tävling när man vill försöka prestera bättre.

Hur som haver bjöds det stora startfältet (29 stycken på långa banan och 13 på den korta, varav åtta bilar med RMK inblandning), i år på en tävling som passar svenska tävlanden ypperligt med många möjligheter till felaktiga vägval i de skogrika områdena runt Eckerö, där de flesta av tävlingens sträckor gick. Ålänningarna själva verkar vara mindre förtjusta över vägrika områden. Totalt runt åtta mil tävling fördelat på sex sträckor för den långa banan, medan den korta banan körde fyra av sträckorna vilket nog var mer än väl med tanke på att en del vägar blev rejält nersmetade av lera vilket inte är alltför kul när man är någorlunda ny i sporten.

Första korta OK-plocksträckan nollades av Jan Södblom / Kent Romppala, som brukar åka bra på Ålandsvägar, och Clas Ohlström / Daniel Romppala tillsammans med två andra ekipage. Efter andra sträckan, som innehöll en del grusgropsnosande, ledde Jan / Roger Lindholm, SMK Västerås före Rolf Sjöberg / Riku Rousko +0.20 min. och treorna Jan / Kent +1.16. På den tredje sträckan snurrades det återigen inne i samma skogar som under den andra sträckan och Rolf / Riku ledde efter den med +0.46 före Lindholms och +3.20 före Jan / Kent. På fjärde sträckan skedde inga förändringar i toppen. På femtesträckan tog Lindholms tillbaka tätpositionen från Finnarna som låg +0,03 efter. Den sjätte sträckan innehöll en smarrig vägrätning som många lade tid på. Tappade tid gjorde även Lindholms lite för mycket och ledningen gick åter till Finnarna som knep totalsegern. Trea kom Jan / Kent. Våra egna Ålänningar Benny Bergman / Sune Sundström visade sig även vara starka på hemmaplan och tog en meriterande sjätteplats. Clas / Daniel drog på sig två tavelmissar efter att olyckligt ha setat fast en längre tid på sista sträckan och placerade sig lite längre ner totalt trots fina tider på de andra sträckorna i tävlingen.

På den korta banan var det några nya svenska ekipage som provade på att tävla i utlandet vilket dels är kul för den egna utvecklingen, men framförallt är det kul att det skapar en större gemenskap mellan oss som tävlar.

Bäst på korta banan lyckades nu i alla fall Anders Jansson / Marcus Claar som ledde hela tävlingen från start till mål följda av våra egna Sten / Björn Johansson som var +7.55 efter segrarna. Trea kom Joakim / Göran Forsberg, Almunge MK + 42.55.

Lång bana
1. Rolf Sjöberg / Riku Rousko, Finland, 10.44
2. Jan / Roger Lindholm, SMK Västerås, 11.28
3. Jan Södblom / Kent Romppala, Rasbo MK, 13.00
6. Benny Bergman / Sune Sundström, Rasbo MK, 23.07
10. Sölve / Jesper Eklund, Rasbo MK, 35.52
16. Urban Jansson / Kent Lannermo, BMS/ Rasbo MK, 58.55
20. Clas Ohlström / Daniel Romppala, Rasbo MK, 73.21
22. Örjan Stråle / Jonas Eklund Rasbo MK /AMK, 78,11

Kort bana
1. Anders Jansson / Marcus Claar, SBOK, 24.48
2. Sten / Björn Johansson, Rasbo MK, 32.43
3. Joakim / Göran Forsberg, Almunge MK, 67.33
Åke Johansson / Bo Gustavsson, Rasbo MK, brutit

Sprintcupen 2000/2001 av Sten Johansson
Guttstafnurren III, 2 december, SMK Köping.
Den nystartade sprintcupen inleddes i Köping där gamle Rasbo-räven Roine Johansson fanns med i arrangörsstaben. Sprinten skall i möjligaste mån köras på avlysta områden. Tävlingen i Köping innehöll tre sträckor och man inledde med en kort bit på Norsabanan (folkrace) där snabbaste ekipage hade göra 1 min. 26 sek. De två övriga sträckorna gick i grusgropar söder om Kungsör. Snabbast i premiären var Yvonne och Ola Carlsson, Kolsva MS, på 15,37. Jan Södblom / Kent Romppala höll jämn och hög fart hela tiden och hamnade till slut på 3:e plats.

1. Yvonne Carlsson / Ola Carlsson, Kolsva MS, 15,37
3. Jan / Kent, 17,47
13. Sölve / Jesper,21,41
15. Claes / Daniel,23,39
23. Lars-Erik / Monika,28,32
25. Sten / Björn,31,36

SLUTSTÄLLNING NM 2000.
1. Harald / Jan Söndergaard, DK, 180 p.
4. Stefan A / Roine Johansson, SMKK, 170 p.
21. Sölve / Jesper Eklund, RMK, 139 p.

SLUTSTÄLLNING SM 2000.
1. Michael / Mattias Holmgren, AMK, 120 p.
6. Jan Södblom / Kent Romppala, RMK, 108 p.
23. Clas Ohlström / Daniel Romppala, RMK,77 p.
24. Sölve / Jesper Eklund, RMK, 74 p.

SLUTSTÄLLNING MSO 2000.
Klass A.
1. Göran / Anders Källström, AMK, 79 p.
9. Stefan A / Roine Johansson, SMKK, 53 p.
18. Clas Ohlström / Daniel Romppala, RMK, 19 p.
20. Jan Södblom / Kent Romppala, RMK, 14 p.

Klass Övriga.
1. P-L / Ulrika Andersson, ÄMK, 77 p.
2. Sölve Eklund/ ,RMK, 75 p.
3. / Jesper Eklund, RMK, 75 p.
13. Andreas Lindén/ ,RMK, 27 p.

Korta Banan
1. Anders Jansson / Marcus Claar, SBOK, 78 p.
2. Lars-Erik / Monica Lindell, RMK, 77 p.
3. Benny Bergman / Sune Sundström, RMK, 72 p.
8. / Björn Johansson, RMK, 34 p.
9. Linda Johansson/ ,RMK, 34 p.
26. / Örjan Stråle, RMK, 10 p.
28. Lennert Olárs / Emma Grans, RMK, 9 p.
35. Åke Johansson / Bo Gustavsson, RMK, 6 p.

KM i Bil-O år 2000
Kartläsare
1. Daniel Romppala 41 p.
Kent Romppala 41 p.
3. Jesper Eklund 41 p.
4. Sune Sundström 13 p.
5. Kenneth Lannermo 9 p.

Förare
1. Sölve Eklund 41 p.
2. Clas Ohlström 39 p.
3. Jan Södblom 30 p.
4. Andreas Lindén 24 p.
5. Benny Bergman 13 p.
6. Örjan Stråle 8 p.

Ingående tävlingar i KM 2001.
5/05 Films MK MSO
16/06 Kolsva MS MSO
1/09 SMK Västerås MSO
8/09 Älmhults MK MSO
17/11 Ålands MK Lång bana.

Reservtävlingar.
22/ 09 Ludvika MS MSO
11/08 Nora MK MSO