Bilorientering Bilo Uppland

2011-01, Klubb nytt, Rasbo MK, årgång 48.
Bilorientering våren 2011
Danmark NEZ 1, 6 maj, av Sölve E
Thisted motor-løbet
Första helgen i maj inleddes vår säsong med resa till vårt södra grannland och två inledande tävlingar i årets NEZ-serie.

Arrangör för båda arrangemangen var Thy motor sport klubb. Logi hade vi ordnat på vandrarhemmet i ett 4-bädsrum för som reskamrater hade vi fått med oss Anders Karlsson och sonen Anton Sävström från Almunge. Anders hade senast varit med för 22 år sedan, då som kartläsare, men för Anton var det debut bakom kartan i det danska landskapet.

Fredagens start inleddes i Thisteds östra industriområde med första etappen följt av etapp två som avslutades i området runt vandrarhemmet norr om staden. En lagom upptakt då det märktes att vi var lite ringrostiga efter det långa vinteruppehållet.

Efter en kortare transport följde så kvällens första skogsplantage vid Vandet. Idealtid på ca en timma var ungefär hälften av den tid som bästa ekipage behövde på etappen.

De två avslutande etapperna gick sedan i Vilsböls klintplantage som är Danmarks första nationalpark. Att det är ett svårorienterat skogsparti visste vi, då det utnyttjats på tidigare NEZ tävlingar då Thy varit arrangörer. Kvällens tävling var inget undantag då det visade sig att endast 6 ekipage klarat respittiden på 4 timmar.

Sedan respittiden förlängts med två timmar fastställdes resultatlistan. En tuff tävling för ”vana” bilorinterare och ännu tuffare för våra debutanter från AMK som trots allt togs sig runt.

U1. Sjöberg/Mamia, SF, 256
9. Sölve/Jesper Eklund, RMK, 760

DK1. Jensen/Mikkelsen, 74
NEZ 2, 7 maj, av Sölve E
Idealcombi-ruten
Lördagens tävling startade i Hurup, 30 km söder om Thisted.

De två första etapperna gick på byvägar, smågårdar med landskapsorientering västerut från samhället mot kusten.

Etapp tre var ett skogsområde vid Lodbjerg med måttligt vägnät vilket passar oss bra. Efter denna inledning var vi topp fyra endast 13 prick från täten. (Hade vi dessutom inte missat att föra in en kontroll i kontrollkoret som passerades hade det faktiskt varit RMK i topp).

De två avslutande etapperna ändrade karaktär på körrutten och den avslutande skogsorienteringen vid Hvidbjergs klintplantage blev svårigheterna av den art som vi oftast känner igen från de Danska skogarna.

Vår topplacering förvandlades till en slutlig 7:e plats trots allt. Debutanterna från kvällen innan, Anders och Anton hade som mål att köra den kortare bansträckningen (beginners cup) men de fann rytmen, löste klurigheterna och kom vidare utan stora hjärnsläpp och körde därför hela långa banan med mersmak.

U1. Viitala/Heikkilä, SF, 198
7. Sölve/Jesper Eklund, RMK, 371

DK1. Holm/Mørup, 56
Återtåget 21 maj, SBOK, av Björn J
Södertörns Bil-o klubb arrangerade MSO tävling vid Härads motorstadion utanför Strängnäs. 8 sträckor fördelade på två etapper skulle avklaras inne på militärområdet. Eftersom sommaren börjat så smått så kördes tävlingen helt i dagsljus.

Jag har till denna säsong lånat in pappa som förare och vi gasade glada iväg på första sträckan.

Ut på vägen, ta vänster och sedan gasa i några kilometer. Så var det dock inte tänkt, utan en ok missades direkt, sedan 2 lite kluriga tavlor och hoppas så var vi vid tavla 4. Bara att vända och plocka dem bakvägen.

Kan lugnt säga att jag något skamset fick erkänna att jag knappt tittat på första kartan och därför missat första tavlan som stod ca 50m från start TKn. Illa. Men efter detta gasades det på.
Det var intensiva sträckor som följde med många mindre vägar, klurigare rätningar och partier där förarens högerfot vägde tungt. Det gällde för kartläsaren att hinna med.

Efter en kortare transport var det dags för andra etappen och den var av liknande karaktär. Många områden som vi åkt i vid tidigare tävlingar, men i olika och nya varianter. En intensiv och rolig tävling som gladde både kartläsare och förare.

A
1. Lannermo/Andersson, SkMK/ÄMK, 7.53 4. Sten/Björn Johansson, RMK, 18.05
7. Sölve/Jesper Eklund, RMK, 25.05

B+C
1. Anders Eriksson/Göran Millving, Östergyllen RC, Suzuki Swift, 38.07
4. Lars-Erik/Nils Lindell, RMK, 64.25
5. Ilpo Gumse/Patrik Jansson, RMK, 72.47

C-kort
1. Jörgen Nilsson/Yngve Rydh, RMK, 44.30
2011-02, Klubb nytt, Rasbo MK, årgång 48.
Bilorientering hösten 2011
19 augusti, Wäxjö MS, Dackenatten, NEZ3 av SE
Liatorp var startplats för fredagens tävling. Varierande orientering med by och landsvägsområden, en liten grusgrop, ett motorsportområde samt skogsorientering enligt klassiskt Småländsk upplägg med gamla kartor och vägomläggningar. Tre inledande sträckor öster om Älmhult där ingången till motorsportsområdet på sträcka tre på gammal handelskarta i 1:25.000-del vållande stora huvudbry för deltagarna. Transport följde därefter till området NO om Liatorp för resterande tre sträckor. Endast tre svenska ekipage klarade banan utan tavelmiss och två av dessa var vi och Almunges Anders och Anton. Bra orienterat även om tiden rann iväg alltså. En perfekt arrangerad NEZ tävling i längd och svårighetsgrad.

S1. Kenneth/Ulf, SkMK/ÄMK, 41.43, 4. Sölve/Jesper Eklund, RMK, Toyota RAV4, 79.54, 6. Staffan/Niklas, SkMK, 106.55, 8. Anders/Anton, AMK, 114.57, br. Stig/Lars, MKO

U1. H./J.Søndergaard, IkMK, 52.25
20 augusti, Wäxjö MS, Sjöslaget, NEZ4/SM1 av SE
Även lördagens tävling arrangerades av Wäxjö MS nu med Hovmantorp som start och målplats. Etapp ett gick norr om samhället helt på skogsområden och inte alltför svårorienterade partier även om felkörningar förekom, men dessa kunde rättas till utan större problem för flertalet. Efter uppehållet följde två sträckor i Lessebo på Östra industriområdet samt området runt ortens reningsverk. Därefter gick banan norrut in i de mörka skogarna och här följde två sträckor med massor av vägomläggningar och klurigheter som skulle karaktärisera resten av tävlingen. Efter en stäcka i området runt ett lastbilsåkeri startade sista sträckan vid Bergdala glasbruk och ännu fler vägrätningar och lurigheter på återvägen mot målet. Ett otroligt fint område för bilorientering och en tävling värt att vara en SM och NEZ deltävling.

S1. PL.Andersson/P. Kihlstenius, ÄMK/SBOK, Audi 80, 93.47, 10. Sölve/Jesper Eklund, RMK, Toyota RAV4, 110.38, 11. Kenneth/Ulf, SkMK/ÄMK, 111.34, 15. Anders/Anton, AMK, 156.21, 19. Stig/Lars, MKO, 190.28

U1. B.HHolm/J.Mørup, TMS/SOMS, Opel Astra, 85.22
23 september, Rannikkoajo, Vaasan SUA, NEZ5 av SE
Årets finska NEZ-tävlingar hade förlagts till landets nordligare delar i området runt Wasa. På bilresan från Åbo och norrut märktes att sista tiden hade mycket nederbörd drabbat landet och ju närmare Wasa vi kom märktes det allt mer då diken och åkrar var vattenfyllda. Vi kunde se fram mot leriga och smetiga vägar konstaterade vi. Från starten i stadens sydöstra område gick banan åt SO med omväxlande orientering på landsvägs och industriområden för att sedan dras norrut mot flygplatsen och ett svårorienterat skogsparti med delvis bottenlösa, steniga partier. Tävlingar i Wasa brukar alltid innehålla grusgropar och fredagens grusgrop följde alltså därefter någon mil öster om staden. En enklare etapp tillbaka mot målet avslutade kvällen. 2,5 timmars orientering med endast en missad kontroll var helt godkänt och vägarna håll förvånandsvärt väl dessutom.

NEZ-U 1. K.Lannermo/U.Andersson, SkMK/ÄMK, Toyota RAV4, 3.497, 7. Sölve/Jesper Eklund, RMK, Toyota RAV4, 5.202, 15. Eino/Sören, AMK, 9.627, 17. Stig/Lars, MKO, 11.347

SF1. P.Kaipainen/E.Laakso, AL-Hki/UFAK, VW Golf, 1.714


24 september, ABC Lapua NEZ/Cup, LapuanUA, NEZ6 av SE
Lördagens tävling hade start i Lapua ca 8 mil öster om Wasa. Under natten och lördag förmiddag vräkte åter regnet ned i området, Jo, jo vad väntar oss? Första etappen söder och norr om staden innehåll flera motorsportområden som blev riktigt smetiga med många fastkörningar som följd då man skulle passera både 3 och 4 gånger genom vissa partier. Speciellt ett område för folkrace blev riktigt bottenlöst så vi som startade sent blev hindrade att köra karträtt då arrangören tvingats spärra av de delar som till slut blev oframkomliga. Efter en paus på samma ställe som starten skulle etapp två inledas på samma folkracebana igen. Men nu fick den sträckan strykas helt och en tremilatransport tog oss österut till kvällens grustag. Ett gigantiskt område som vi tillbringade nästan tre timmar i innan vi vände västerut till slutmålet. Just detta grustag var nog det mest svårorienterade grustag vi upplevt i Finland. Efter 8 timmas tävlande med bara två missade kontroller körde vi de 35 milen ned till Åbo och dagfärjan hem till Sverige.

NEZU1. J./P.Hellander, LMS, Toyota RAV4, 6.550, 10. Sölve/Jesper Eklund, RMK, Toyota RAV4, 12.198, Stig/Lars, MKO, 22.265, 15. Eino/Sören, AMK, 24.027

SF1. P.Kaipainen/E.Laakso, AL-Hki/UFAK, VW Golf, 4.041
7 oktober, Rasbo MK, UH1 av LEL
Rasbo MK skulle inleda årets Höstserie. Vi beslutade att starten skulle ske den nybyggda klubblokalen i Gåvsta och Lars Erik och Nils Lindell hade fått förtroendet att vara banläggare. Vi lät den första sträckan gå längs den allmänna vägen från Rasbo kyrka norrut till Rasbokil och sedan vända söderut igen för att avsluta med en snurr på Västberga gård. Det var inga svårigheter mer än att det var gott om orienteringskontroller som skulle hittas. Det visade sig också i att endast tre av ekipagen lyckades klara idealtiden på 16 min, bl.a. far och son Lamberg som redan i fjol körde mycket bra i c-klassen. Det kom för övrigt 17 ekipage till start denna fredagskväll; tre Prova Bilsport, nio C-ekipage, tre B-ekipage och även två A-bilar som körde utom tävlan.

Sträcka två liknade den första med mest OK-plock och en liten snurr på slutet. Den gick från Örby söderut förbi idrottsplatsen och vidare ner till Landbro-sågen. Återigen lyckades tre bilar nolla sträckan.
Den tredje stäckan startade direkt efter tvåan och gick förbi Frötuna gård och vidaresydost för att sluta vid Pustbolbanan. Här var det lite lurigare då de tävlande via en 40 år gammal 50.000-delskarta skulle hitta in på två sk vägrätningar, dvs vägstumpar som blivit kvar när vägen senare har rätats ut. Det lyckades alla med så småningom men det tog tydligen lite tid för ingen kunde klara idealtiden på 7 minuter. Snabbast var ett A-ekipage med Lambergs på andra plats…

Tävlingen avslutades här för PB-åkarna medan övriga nu skulle ställas inför kvällens riktiga utmaning, en sjuminuters snurr på Pustbolsbanan. Och inte nog med att det var kolsvart och mycket gott om (mer eller mindre otydliga) vägar som de skulle navigera bland, ett ösregn åtta timmar tidigare hade gjort banan mycket smetig. Faktiskt så smetig att vissa hade stora problem med att över huvud taget ta sig runt. Det var ju lite tråkigt då banan varit stenhård helgen innan då vi röjde den, men så är det ibland och inget att göra åt. Snabbast runt banan var i alla fall Per Johansson och Gunnar Munktelius i B-klassen.

Totalvann c-klassen (och var även totalsnabbast för kvällen) gjorde far och son Gert och Pontus Lamberg tävlandes för Skepptuna och b-klassen vanns av Stig Lindström och Lars Mörnborg från MK Orion. Jörgen Nilsson & Yngve Rydh samt Eiert och Thomas Karlsson från Rasbo MK slutade trea resp. sjua i C-klassen medan Kenneth Söderqvist lotsade sin chaufför till andra plats i b-klassen.

Klass C1. Gert/Pontus Lamberg, SkMK, VW Golf, 16.51, 3. Jörgen Nilsson/Yngve Rydh, Rasbo MK, VW Golf, 35.37, 7. Eiert/Thomas Karlsson, RMK, Fiat Tempra, 115.27

Klass B1.Stig Lindström/Lars Mörnborg, MKO, Suzuki Swift, 18.44, 2. Nils-Bertil Karlsson/Kenneth Söderqvist, MKRi/RMK, Saab 900, 33.12
14 oktober, Skepptuna MK, UH2 av LEL
Det visade sig att Skepptuna hade lagt en nog så svår bana denna kväll. Med några sträckor till hade den platsat i Mellansvenska Orienteringsserien. Det var gott om I-tavlor och då de flesta var icke-genomkörbara så var några av dem riktigt svåra att hitta. Så svåra faktiskt att vi gick bet på en av dem, efter 10-15 minuters letande så gav vi upp och chansade på en bokstav, men det var så klart fel. Även i övrigt så var det lite struligt för oss med några vändningar och backningar för mycket. När vi sedan skrev fel på en tavla också så var jumboplatsen gjuten för oss i b-klassen. Den vanns istället av Rasbo MK:s duktiga kartis Kenneth Söderkvist med Nils-Bertil Karlsson vid ratten.

Banan i sig var det inget fel på dock, tre sträckor med bl.a. en del snurrande kring en grusgrop (där vi missade vår i-tavla). Sista sträckan avslutades också med en snurr – på folkracebanan naturligtvis. Inte heller den gick så där vidare bra för oss men där Rasbos Ilpo Gumse & Patrik Jansson var riktigt snabba och vann den sträckan och slutade tre totalt. Bäst bland C-klassarna var precis som förra veckan hemmaåkarna far och son Lamberg och här var Jörgen Nilsson/Yngve Rydh femma.

Klass C1. Gert/Pontus Lamberg, SkMK, VW Golf, 59.08, 5. Jörgen Nilsson/Yngve Rydh, Rasbo MK, VW Golf, 102.42, 9. Thomas Karlsson/Stefan Hydén, RMK/, 148.11

Klass B1. Nils-Bertil Karlsson/Kenneth Söderqvist, MKRi/RMK, Saab 900, 31.24, 3. Ilpo Gumse/Patrik Jansson, RMK, Daihatsu Charade, 52.48, 4. Lars-Erik/Nils Lindell, RMK, Subaru Impreza, 66.55
21 oktober, Almunge MK, UH3 av LEL
Almunge med Anders & Anton Karlsson och Sören Eriksson vid rodret hade förlagt starten i Järlåsa bygdegård. Endast tolv bilar kom till start vilket naturligtvis var synd då det var en mycket bra och rolig bana. Första sträckan startade i Östuna och gick upp till Kallås där Sören kommer ifrån. Det blev därför en rejäl snurr på gården. Vi fick dock rejäla problem där för hur vi än försökte så fick vi ingen rätsida på karta och verklighet. Efter alltför lång tid kom kartläsaren Nils på att han råkat bläddra fram två blad och kommit till en annan snurr. Hoppsan! När vi väl hittat rätt karta så gick så klart bättre. Första sträckan avslutades efter snurren och tvåan startade direkt efter. Lite sur över strulet på ettan och då vägen är ganska rak efter så satte vi upp en bra speed direkt.

Några rätningar klippte vi direkt och sedan for vi vidare mot grustaget norr om Kallön. Där snurrade vi lite och så for vi norrut. Ett antal riktigt luriga rätningar tog vi utan några som helst problem och vi for in i tidskontrollen med god fart. Nu ska vi erkänna att vi hade en fördel gentemot våra konkurrenter, vi lade nämligen själva en tävling här för några år sedan och alla dessa luringar fanns fortfarande i färskt minne hos föraren. Jag kände t.o.m. igen några av mina egna kartklipp! Nåja, nästa sträcka bjöd bara på ett problem, en OK som inte riktigt stod där kartan anvisade. Efter några minuters letande så hittades den i alla fall. Några vägrätningar ute på Gysingevägen togs av bara farten.

Kvällen till ära hade vi faktiskt en passagerare med oss. En kompis från jobbet hade blivit lite intresserad av mina livfulla berättelser från bil-o skogen och ville åka med. Hittills hade han uppskattat allting men helt plötsligt hördes från baksätet: ”Lars Erik, ursäkta men jag måste kliva ur. Jag mår så jäkla illa.” Så det blev till att stanna just som vi skulle korsa Gysingevägen. ” OK, sa jag. Stanna här så hämtar jag dig när vi kommit i mål.” Och med det lämnade vi vår stackars aspirant mitt ute i skogen. Ja, vad ska man göra. Är det tävling så är det.

Vi for vidare i alla fall och körde klart tredje sträckan. Och även den sista klarades av utan större problem. Vi hade sällskap av far och son Lamberg på slutet men jag måste erkänna att de drog ifrån oss på slutet. Och mycket riktigt så vann de sin tredje raka seger i c-klassen och därmed redan säkrat seriesegern. Själv slutade vi fyra även denna gång. Det visade sig att vi skrivit en bokstav så slarvigt på tavelkortet att inte ens vi kunde se var det skulle föreställa så sistaplatsen var vikt för oss i B-klassen. Vann gjorde istället Per Jahansson med farsan Gunnar Munktelius som kartis.

Klass C1. Gert/Pontus Lamberg, SkMK, VW Golf, 12.07, 2. Jörgen Nilsson/Yngve Rydh, Rasbo MK, VW Golf, 43.05

Klass B1. P.Johansson/G.Munktelius, VMS, Subaru Impreza, 30.44, 2. Nils-Bertil Karlsson/Kenneth Söderqvist, MKRi/RMK, Saab 900, 34.24, 3. Lars-Erik/Nils Lindell, RMK, Subaru Impreza, 39.19, 4. Ilpo Gumse/Patrik Jansson, RMK, Daihatsu Charade, 47.00
15 oktober, SBOK, Svamptåget, MSO av BJ
Södertörns är just nu den flitigaste arrangören i bilorientering och ordnade denna dag MSO med start på Härads Motorstadion utanför Strängnäs. Tävlingen gick över delvis tidigare utnyttjade områden och bjöd på en stor variation i vägar, områden och svårigheter. Efter en transport ut startade tävlingen med en etapp på 4 sträckor. Det var fina vägar med flera luriga avhopp och I-tavlor som höll kartläsaren på sin vakt. Tyvärr blev det stora problem på andra sträckan då vi tävlande hittade en fin vägrätning som arrangören inte hittat och OK-tavlan vi skulle ha därefter var försvunnen, så där åkte vi fram och tillbaka ett antal gånger. Efter att ha gasat på och fått fint flyt i åkningen blev det tyvärr fel i slutet av etappen också. Sista OK-tavlan var bortkastad och likaså sista TKn, vilket gjorde att den sträckan måste strykas.

Etapp 2 bestod av 3 sträckor som alla innehöll flera kluriga vägrätningar och fina skogsvägar som skapade mer eller mindre huvudbry för de tävlande. Sedan följde en sträcka tillbaka till motorstadion på sedan tidigare kända vägar där det gällde att hålla bra fart och för kartläsaren att hänga med. Sista sträckan gick inne på motorstadion och blev en snabb och intensiv avslutning på tävlingen. Detta visade sig vara en bra Rasbo-kväll. Sten/Björn tog sig in på en fin 2a plats tätt följda av Sölve/Jesper på 3e. Ilpo/Patrik kom in på en 6e plats och blev därmed bäste B-ekipage och Lars-Erik/Nils slutade på en 9e plats. Stort grattis också till Jörgen/Yngve som slog till och vann korta banan denna kväll. Ett stort tack till arrangören för ett mycket trevlig arrangemang.

Klass A1. K.Lannermo/U.Andersson, SkMK/ÄMK, Toyota RAV4, 36.35, 2. Sten/Björn Johansson, RMK, Subaru touring, 39.16, 3. Sölve/Jesper Eklund, RMK, Toyota RAV4, 60.41

Klass B+C.1. P.Johansson/G.Munktelius, VMS, Subaru Impreza, 50.07, 2. Ilpo Gumse/Patrik Jansson, RMK, Daihatsu Charade, 78.14, 4. Lars-Erik/Nils Lindell, RMK, Subaru Impreza, 92.26 – Kort bana 1. Jörgen Nilsson/Yngve Rydh, RMK, VW Golf, 63.41
22 oktober, Tibro MK, SM2 av SE
Lördag 22 okt. stod Tibro som arrangör av årets andra deltävling av SM. Arrangörerna hade tidigare meddelat att tävlingens upplägg hade ändrats från ursprunget till att mera likna sträckor av ”sprintkaraktär”. Olika anledningar fanns säkert för detta. Efter den inledande sträckan på en folkraceområde följde sträcka två och tre på räddningsverkets övningsområde i Skövde i den något ovanliga kartskalan 1:4.000. Sträcka fyra kördes på ett fabriksområde i Tibros västra utkant varefter motorklubbens motorstadion avslutade kvällen. Kartskalorna var mellan 1:1.500 och just 1:4.000 och utgjorde mer än väl en sprinttävling med ideal körtid på 31 minuter. De inte alltid entydiga kartorna tillsammans med körorder som inte helt följde reglementet gjorde att resultatet därför blev riktigt chansartad. Då tävlingen dessutom kördes onumrerat fanns ingen chans att rätta till fel i orienteringen då banläggarnas tänk inte stämde överens med deltagarnas tolkningar av körorder och kartor. Som tävlande arrangör förväntar man sig lite mer än detta i en SM-deltävling.

1. Jonas/Per Hellander, LMS, Toyota RAV4, 35.27, 10. Sölve/Jesper Eklund, RMK, Toyota RAV4, 62.13
29 oktober, MK Orion, UH4, MSO, SM3 av BJ
MK Orion arrangerade avslutningen på årets SM-serie med start vid Väddö folkhögskola. Tävlingen ingick även i MSO-serien och i Uppländska nybörjarserien.

Arrangören bjöd på 10 sträckor med en stor variation av svårigheter och områden. Starten gick direkt från folkhögskolan via småvägar till en mycket lerig bondgård strax norr om Älmsta där det snurrades friskt. Därefter blev det transport in till Älmsta för en snurr på ett industriområde där för att sedan fortsätta över några fina rätningar söderut. Efter en transport fortsatt vi sedan över fina skogsvägar och kluriga rätningar ner mot Stabby.

Ännu en sträcka tog sedan vid och vi åkte i olika cirklar för att åter komma till Stabby. Efter ännu en transport tog vi oss över mängder av avhopp och I-tavlor ner mot Gåsvik där vi på vägen bjudits på ett mycket lurigt avhopp ut på en stubbåker där bla undertecknad spenderade mycket tid på att hitta in.

Efter ett kortare uppehåll vid Väddö kanal for vi sedan ut på småvägar, en grusgrop och flera rätningar kring Nyby och Råda. Sedan blev det transport tillbaka till uppehållet och start till sista sträckan som gick på militärområdet ute vid Ytterskär. Mycket småvägar och intensiv orientering där det gällde att hänga med som kartläsare. En intensiv avslutning på en klurig SM-tävling.
Rasbo-ekipagen höll sig väl framme och Sten/Björn kom in på en 6e plats, Sölve/Jesper på en 10e. Den långa MSO-banan var något kortare och de var utan sträcka 3 och 4 som gick på stora vägar med svåra avhopp och den korta MSO-banan gick på sträcka 1, 2, 6 och 10. På den korta MSO-banan slutade Jörgen/Yngve åter som segrare och kom på en fin 2a plats i Upplandsserien denna etapp. I upplandsseriens B-klass slutade Ilpo/Patrik och Lars-Erik/Nils på 2a respektive 3e plats, bra jobbat! Stort tack till MK Orion för arrangemanget!

SM1. Jonas/Per Hellander, LMS, Toyota RAV4, 39.13, 6. Sten/Björn Johansson, RMK, Subaru touring, 65.23, 10. Sölve/Jesper Eklund, RMK, Toyota RAV4, 80.44, 13. Nils-Bertil Karlsson/Kenneth Söderqvist, MKRi/RMK, Saab 900, 98.01, 17. Lars-Erik/Nils Lindell, RMK, Subaru Impreza, 130.32, 19. Ilpo Gumse/Patrik Jansson, RMK, Daihatsu Charade, 156.16

MSO A1. Jonas/Per Hellander, LMS, Toyota RAV4, 39.13, 5. Sten/Björn Johansson, RMK, Subaru touring, 54.49, 9. Sölve/Jesper Eklund, RMK, Toyota RAV4, 68.26 – MSO B+C lång. 3. Nils-Bertil Karlsson/Kenneth Söderqvist, MKRi/RMK, Saab 900, 83.53, 5. Lars-Erik/Nils Lindell, RMK, Subaru Impreza, 104.14, 8. Ilpo Gumse/Patrik Jansson, RMK, Daihatsu Charade, 127.42

MSO C kort/UH4C 1/2. Jörgen Nilsson/Yngve Rydh, Rasbo MK, VW Golf, 140.01, br/br. Eiert/Thomas Karlsson, RMK, Fiat Tempra – UH4 B1. Nils-Bertil Karlsson/Kenneth Söderqvist, MKRi/RMK, Saab 900, 39.35, 2. Ilpo Gumse/Patrik Jansson, RMK, Daihatsu Charade, 55.49, 3. Lars-Erik/Nils Lindell, RMK, Subaru Impreza, 58.22
44:e Uppländska höstserien totalt.
FöC1. G.Lamberg, SkMK, 90, 2. J.Nilsson, RMK, 83, 10. E.Karlsson 23, 11 T.Karlsson 21

KaC1. P.Lamberg, SkMK, 90, 2. Y.Rydh, RMK, 83, 9 T.Karlsson, RMK, 23

FöB1. NB.Karlsson, MKRi, 88, 4. I.Gumse, RMK, 81, 5.LE.Lindell, RMK, 80

KaB1. K.Söderqvist, RMK, 88, 4. P.Jansson, RMK, 81, 5. N.Lindell, RMK, 80
MSO Totalt 2010/2011.
A1. K.Lannermo/U.Andersson, SkMK/ÄMK, 58, 2/3. Sten/Björn Johansson, RMK, 49, 4/5. Sölve/Jesper Eklund, RMK, 41

B+C1. P.Johansson/G.Munktelius, VMS, 57, 4/3. Ilpo Gumse/Patrik Jansson, RMK, 48, 5/4. Lars-Erik/Nils Lindell, RMK, 47, 9/10. NB.Karlsson/Kenneth Söderqwvist, MKRi/RMK, 17, 11/12. Johan Kjellberg/Jakob Eklund, RMK, 16, 12/13. Jörgen Nilsson/Yngve Rydh, RMK, 13

Kort C1. Jörgen Nilsson/Yngve Rydh, RMK, 60, 6/7. Eiert/Thomas Karlsson, RMK, 17

MSO lagtävlan. 1. Rasbo MK, 30, 2. Västerås MS, 24.5, 3. MK Orion, 23.5
SM Totalt 2011.
1. Jonas/Per Hellander, LMS, 120, 11/12. Sölve/Jesper Eklund, RMK, 100, 21. Sten/Björn Johansson, RMK, 54, 26. Lars-Erik/Nils Lindell, RMK, 44, 26/27. Ilpo Gumse/Patrik Jansson, RMK, 43


NEZ Totalt 2011.
1. K.Lannermo/U.Andersson, SkMK/ÄMK, Toyota RAV4, 236, 2. PL.Andersson/P. Kihlstenius, ÄMK/SBOK, Audi 80, 232, 3. H./J.Søndergaard, IkMK, DK, Toyota Corolla, 232, 12. Sölve/Jesper Eklund, RMK, 213, 17. Stig/Lars, MKO, 195, 25. Anders/Anton, AMK, 147, 29. Eino/Sören, AMK, 90.

NEZ lagtävlan
1. SF, 2. SWE, 3. DK
Nu väntar vi ut vintern och siktar in oss på ett nytt biloår – vilket för oss betyder maj med Danmark och NEZ-serien. Vi passar nu på att vässa hornen och fortsätter med banläggningen inför 2013 då vi arrangerar den ena av de Svenska NEZ-deltävlingarna.

God Jul & Gott Nytt År! önskar bilo red.