Bilorientering Bilo Uppland

1982-1, Klubb nytt, Rasbo MK, april, årgång 19.
SÖRENS O-TREVLIGA SIDOR

29 jan. Januarijakten.
Brommas första tävling för året kördes en fredagskväll i full snöstorm Start o mål i Litslena Bygdegård. Telefonjakt tävlingsdagen efter en förare, till slut hittade jag Hans Ch i Hallstavik, så vi åkte till besiktning, kom dit som sista bil och startade sist. Banan gick mellan Litslena och Örsundsbro med 2 st 3 minuterssträckor som utslag. Snövädret gjorde att det blev många dikeskörningar.

I A-klassen vann Hasse o jag med 0,6 prick, 2:a blev Sture Fredholm/Sten Johansson med 1,4 prick, en överhoppad kraftledning på ena kortsträckan blev deras fall. I debsutantklasaen kom Sören Jansson/Bo, Hellström 1C):a med 25,6 prick, dom åker en Renault 4 laban (enda i Sverige), på 11:e plats kom Hans/Mats med 27,5 prick.

"O-smaken", med Vallentuna MK som arrangör den 5 febr. Start o mål i Vallentuna en fredag med perfekta förutsättningar. Banan gick via Angarn - Kårsta - Skepptuna - Markim till mål. Bra tävling med många startande, Jag gästspelade i Gösta Johanssons högerstol. Det började dåligt med att jag skrev 10 i tavla 10s ruta i stället för kodbokstaven, 10 prick blev straffet på första sträckan.

Sture o Sten blev hindrade på de erkänt svåra o-vägarna vid Ånsta i Skepptuna, men kunde trots det ta hem en total- och klasseger i A-klassen på 9,5 prick. Bra gjort. Gösta o jag kom 10:a med 22,8 prick Hasse o Bernth på 13:e med 34,3 prick. På den korta banan kom Hans o Mats 6:a totalt och 2:a i debutantklassen med 43,5 prick.

Februarijakten.
Dagen före Wolrath-Trofén smet jag ifrån alla tävlingsförberedelser och kopplade av med en Bil-0 i Västerhaninge. Bromma MS var arrangör och tävlingen hette Februarijakten och kördes på Södertörn. Tävlingskartorna var av ett erbarmligt dåligt tryck (ej tryckta hos Svensk 0ffset) och att sedan alla OK-tavlor var gömda och nära nog omöjliga att upptäcka, (svårt). Det gjorde att korta banans mindre rutinerade besättningar drog på sig mycket prickar så att Sören/Bo och Sture Jonsson/Gunilla Arvidsson tvingades bryta då dom inte hittade tavlorna. Det är bara att komma igen, värre kan det inte bli.

Korta banan vanns av D-klassens Hans/Mats med 25,3 prick, över 12 prick före 2:an. GRATTIS!! Hasse o jag vann långa banan på 17,9 prick, Haglund/Edvall Bromma MS med 26,7 prick Olev 2:a, nattsömnen räddad.

MHF O 16 jan. Sthlm:s MHFs Knutdansen. Start i Södertälje, nästan hela banan var förlagd till Ing 1:s övningsområde, Almnäs, med mål i Järna. Vid ett cementgjuteri var kartbilden felritad, så där ströks tidsprickarna. Hans Ch Eriksson var min chaufför denna kväll, vi kom 3:a på 49 prick, 16 efter segrande Haglund/Edvall.

19 febr. Duckhamnsvalsen. Start o mål vid Åkers styckebruk. En svartväg som var misstänkt lik en höjdmarkering blev den tavla som de flesta missade. Sedan 2 varv med de flesta kontroller bara några meter emellan, fast man skulle ha dom på olika varv, vilket gjorde att prickarna rasade iväg om inte kartläsaren var riktigt alert. Hasse Ch o jag vann klassen på 12 prick. Hans Karlsson och Mats Eriksson kom 11:a med 110 prickar i B-klassen.

MER O

MELLANSVENSKA O-SERIEN

Mellansvenska O-seriens 1982 års upplaga startade med
Västerås MS "Vimmelkanten" med den 1:a deltävlingen av 11, den 12 mars. Start i Västerås och första sträckan delvis på Malmabanan (motocrossbana), vidare norrut med blandat 0K sträckor och grusgropar till den sista sträckan i och runt Lånstagropen, vilken även utnyttjas till Folkrace av VMS. Kluriga kartbyten gjorde tävlingen mycket intensiv. Sten Haglund/Lars Edvall har mycket rutin från Danmarksorientering där men byter karta var och varann minut, de vann tävlingen på jättefina 8,3 prick. Sölve (bror min), körde för första gången i år, 13,7 prick skramlade vi ihop vilket räckte till 2:a plats.

En säker 3:e plats byttes snabbt till 7:e då Gösta med Roine som kartis skrev fel på tavla 18, deras 18,5 prick blev nu hastigt och lustigt 28,5 prick (skönt att sånt inte bara drabbar mig), Hasse och Bernth var vilse mest hela natten (hittar dom inte rätt infart på vägarna så kör dom förbi och åker in från utfarten), när dom hittat alla tavlor hade klockan gått över timmen, 60,1 prick och en 21:a plats.

På korta banan övertygar Hans och Mats mer o mer, vann D-klassen igen med 4,9 prick, totalt 2:a på korta banan, BRA. 7:e plats bland debutanterna st.nr 77, Sören/Bo i Renault 4 Laban med 19,9 prick.

Närmast på programmet är det 3 torsdagstävlingar efter Påsk med Bromma MS som arrangör, MK Rimo B maj och MHFs nybörjartävlingar. Hör av dig till om Du är intresserad, annars blir Du det efter samtal med mig.