Bilorientering Bilo Uppland

Inbjudan till 40:e Upplandsserien!

Den Uppländska biloserien – för 40:e gången!


Nu är det dax! Första etappen fredag 28:e september ute på Väddö IOGT-NTO, Västernäs kl.19:30. Anmäl dig nu till jespereklund@bredband.net – eller gsm.0707-91 46 88.

Läs mer om bilorientering och vad som behövs kring bilen och utrustning för att börja tävla. Och sen kan du titta på en körorder för att värma upp.

Här finner du kompletta
inbjudan med etappinformation kring 2007 års upplaga av den klassiska Uppländska Bil-o serien. Skriv också ut affischen och sätt upp på skolan, klubben, hos din lokale apotekare eller ICA, och framför allt på jobbet! Vi vill bli fler som åker!

Finaletappen är även MSO-deltävling! Films MK arrangerar den sista etappen i höstserien. Den ingår alltså även i MSO-serien. PB har en bana. C-åkare kan välja mellan att åka en bana som ingår i Uppländska höstserien – alternativt åka C+B-banan i MSO (som räknas in i B-serien för Upplandsserien och de första sträckorna ingår i Upplandsseriens C-klass också.) Även en A-bana för MSO kommer det vara. – Se senare separat inbjudan till Finaletappen/MSO.

bilojeppe

bilden |  Riktigt så här liten får man inte vara som förare, och som kartläsare får man börja från 9 års ålder i målsmans sällskap. För övrigt är det eder egen redaktör på bilden i farsans bilobil när det begav sig under 70-talet. Se fler sköna bilder i vårt arkiv.

Så nu har du haft
hela sommaren på dig att pricka in dessa fredagar och lördagar i almanackan, ordna hem licensen i god tid, piffa upp tävlingsbilen samt ragga ihop fler goda kamrater att tampas med i skogen!

Licenser. Bilorienteringarna är öppna för Prova Bilsport (nybörjare utan licens) utom serietävlan, licensierade B-, C-kartläsare med nationell licens som tävlar om seriepoäng i respektive klass. • Prova Bilsport-kartläsare får ej åka C-bana, skaffa istället en Debut-licens som gäller även för denna bana. Debutlicens söker du via din motorklubb/SBF till ett lägre pris än C-licens, och du kan lösa debutlicens om du inte har haft en nationell licens under de senaste fem åren. En debutlicens ger ej poäng vid eventuellt deltagande i DM- eller SM-tävling. • I mån av plats kan även A-kartläsare deltaga utom tävlan i serien. • PB-banlängden är kortare än B-, C-bana.

Om du åkte någon av våra hösttävlingar under 2005 eller 2006 som PB – kan du nu passa på att ansöka om en riktig C-licens.
Skriv ut blanketten här från SBF:s sida, Den ska någon av oss som arrangerar skriva under på att du har genomgått utbildning (vilket du ju har gjort på våra PB-genomgångar med Anders och Sten). Efter det måste din motorklubb skriva under och stämpla dokumentet – för att sedan skicka in den till SBF för behandling. Ring Sölve 0709-97 30 92, Jesper 0707-91 46 88, Anders 0703-15 24 63 när du behöver få påskrivet från oss som arrangörer.

Välkomna i höst! – hälsar vi som arrangerar bil-o i Almunge MK, Films MK, MK Orion, Rasbo MK och Skepptuna MK.