Bilorientering Bilo Uppland

Stacks Image 29

Roine Johansson
Norra Hagunda – Rasbo MK

saxat ur 2009-01, Klubb nytt, Rasbo MK, årgång 46.

Roine Johansson.
Roine lämnade oss den 29:e december 2008 vid 58 års ålder. 1977 blev Roine medlem i RMK och har sedan dess aktivt tävlat för klubben som kartläsare i bil-O.

Debuten bakom kartbrädan skedde dock betydligt tidigare då han i början på 1960-talet fick sätta sig i högerstolen i pappa Göstas bil och läsa MHF´s bilorienteringar. Roine var inte stor då men med en kudde på sätet och en sockerlåda på golvet som fotstöd löstes det problemet. Järlåsaborna förfasade sig över att Gösta tog med sig sonen ut i skogen på nätterna. Han var ju så ung, bara 11 år. Roine växte till sig och tog hem fler RM-titlar tillsammans med pappa innan Gösta gick bort 1990.

Direkt när Gösta och Roine började tävla inom SBF blandade de sig i toppen av resultatlistorna och Roine tog bland annat hem SM-guldet som kartläsare i bilorientering både 1989 och 1990. Då med Hans Ch Eriksson respektive Kenneth Lannermo som förare.

Roine tävlade allt han hann med och deltog bl.a i 75 NM tävlingar förutom alla SM och övriga tävlingar under mer än 30 år i klubben. Han var alltid en profil och hans muntra skratt hördes allt som ofta i tävlingscentrum oavsett hur resultatet gått.

Som banläggare var han en av de skarpaste med lurigheter och finesser som satte myror i huvudet på deltagarna. Roine brann verkligen för bilorientering och det fanns bara möjligheter för ett arrangemang vilka förutsättningarna än var. Han såg och genomförde lösningar oavsett om han själv stod som banläggare eller om han stöttade andra arrangörer.

Det är med stor saknad vi sörjer bortgången av vår vän.

Bil-O gänget/Sölve
Stacks Image 30