Bilorientering Bilo Uppland

Inbjudan Uppländska Höstserien '08

Höstens datum | 26 september – 4, 10, 17 & 25 oktober.
Uppdatering 080924 | StartlistaInbjudan & affisch (pdf)

Har du glömt att anmäla dig? Gör det direkt via SMS till 0707-91 46 88, eller jespereklund@bredband.net
Läs också Thomas funderingar inför Höstserien.

Nu är det äntligen höst och bilo igen! Första etappen fredag 26:e september uppe i Vendel. Även för-NEZ, det vill säga uppvärmning för våra nordiska vänner inför NEZ/SM Oscarssnurren som går på lördagen i Söderhamn.

Läs mer
om bilorientering och vad som behövs kring bilen och utrustning för att börja tävla. Och sen kan du titta på en körorder för att värma upp. Har du nyligen tagit körkort är det just Bilorientering du och en polare ska prova på!

Här finner du inbjudan med etappinformation kring 2008 års upplaga av den klassiska Uppländska Bil-o serien. Skriv också ut affischen och sätt upp på skolan, klubben, hos din lokale apotekare eller ICA, och framför allt på jobbet!

MK Orion:s etapp är också en deltävling i SM! – och går därför på en lördag. Dock har SM en egen bana. Se separat inbjudan för ytterligare info.

Finaletappen är även MSO-deltävling! Almunge MK arrangerar den sista etappen i höstserien. Den ingår även i MSO-serien. PB har en bana. Även en A-bana för MSO kommer det vara. – Även denna etapp går en lördag. Se senare inbjudan till finaletappen/MSO.

Så nu har du en stor del av sommaren på dig att pricka in dessa fredagar och lördagar i almanackan, ordna hem licenser i god tid, piffa upp tävlingsbilen samt ragga ihop fler goda kamrater att tampas med i skogen!

Licenser. Bilorienteringarna är öppna för Prova Bilsport (nybörjare utan licens) utom serietävlan, licensierade B-, C-kartläsare med nationell licens som tävlar om seriepoäng i respektive klass. • Prova Bilsport-kartläsare får ej åka C-bana, skaffa istället en Debut-licens som gäller även för denna bana. Debutlicens söker du via din motorklubb/SBF till ett lägre pris än C-licens, och du kan lösa debutlicens om du inte har haft en nationell licens under de senaste fem åren. En debutlicens ger ej poäng vid eventuellt deltagande i DM- eller SM-tävling. • I mån av plats kan även A-kartläsare deltaga utom tävlan i serien. • PB-banlängden är kortare än B-, C-bana.

Om du åkte någon av våra hösttävlingar under 2006 eller 2007 som PB – kan du nu passa på att ansöka om en riktig C-licens. Skriv ut blanketten här från SBF:s sida, Den ska någon av oss som arrangerar skriva under på att du har genomgått utbildning (vilket du ju har gjort på våra PB-genomgångar med Anders och Sten). Efter det måste din motorklubb skriva under och stämpla dokumentet – för att sedan skicka in den till SBF för behandling. Ring Sölve 0709-97 30 92, Jesper 0707-91 46 88, Anders 0703-15 24 63 när du behöver få påskrivet från oss som arrangörer.

bilden | 2007 års segrare i C-klassen, Anders Karlsson/Anton Sävström, Almunge MK.
---
Välkomna i höst! – hälsar vi som arrangerar bil-o i Almunge MK, Films MK, MK Orion, Rasbo MK och Skepptuna MK.