Bilorientering Bilo Uppland

Den klassiska Uppländska serien i Bilorientering
Sedan starten har vi i Uppland varje år haft kontinuerligt med bilorienteringar.

1968 var det strötävlingar, och under 1969 arrangerade Skepptuna MK tävlingar den 16 april och 29 november.

Året därpå startade Rasbo MK en vårserie där Sören och Sölve Eklund, Bengt Eriksson, Olle Karlsson, Anders Lindén och många andra arrangerade.

Biloserien 1970
17 april, Viksta
24 april, Rasbo
15 maj, Alunda
29 maj, Skyttorp

Den här serien lockade ungefär 30-35 tävlande ekipage.
Sedan dess har det under årens lopp arrangerats biloserier – ibland även på våren, men sedan 1980-talet har serien alltid varit en given återkommande höstserie.

Klubbar som är eller har varit samarrangörer genom åren är Almunge MK, Films MK, Rasbo MK, Skepptuna MK, Sigtuna RC, MK Rimo, MK Orion.

Så vi beslöt oss för att räkna in seriestarten som redan '68 eftersom det sedan dess har varit kontinuerligt med tävlingar i Uppland – en serie av tävlingar helt enkelt!
Varje år i oktober
Nu kör vi serien runt oktober varje år och serien är öppen för totala nybörjare (prova bilsport), etablerade C/B-kartläsare i varsin serieklass, samt även för A-kartläsare som då åker utom tävlan. I B-klassen rekommenderar vi en oöm bil som gärna även är utrustad med en hasplåt om den har en lägre markfri gång.

Vi arrangerar serien bland annat för att vi nästan onödigt mycket gillar kartor och tycker att bilorientering är så himla roligt, bland det roligaste som finns – och för att vi så klart vill att fler ska prova på en billigare och roligare form av motorsport där samarbete, snabbhet och klurighet är honnörsord.

Inbjudan till årets serie
Stacks Image 2
Bilden | Två brödrarpar, Bengt och Gert Eriksson samt Sören och Sölve Eklund.